Sari la conținut

Autobuzele de pe linia 60 vor circula începând de vineri

autobuzele-de-pe-linia-60-vor-circula-incepand-de-vineri

Astăzi au fost prezentate cele 6 autobuze BMC, care vor circula pe traseul noii linii 60, care va face legătura dintre parcarea multietajată din Poiana Mică și Poiana Brașov (telegondolă).

Autobuzele au o capacitate de 21 de locuri pe scaune, iar dacă se merge și în picioare, cu acest autobuz pot călători, în total, 51 de persoane. Noile autobuze sunt fabricate după un proiect realizat anul acesta și sunt primele de acest tip care au ajuns în România.

„De vineri, parcarea multietajată din Poiană va asigura toate facilităţile necesare pentru turişti, inclusiv sistemul park&ride. Astfel, turiştii îşi pot parca maşina aici, iar de la parcare, cu autobuzul 60, ajung până la telegondolă și telecabina Kanzel, fără a mai fi nevoiţi să meargă în clăpari şi cu schiurile în spate prin staţiune. Aceeaşi facilitate o au și cei care vin din oraș cu autobuzul 20 şi care pot lua autobuzul 60 de aici sau din parcarea mare din stațiune. Sper ca în acest fel, pe lângă descongestionarea traficului din Poiana Braşov, să reuşim să oferim turiştilor condiţii optime de transport”, a declarat viceprimarul Brașovului Laszlo Barabas.

La rândul său, directorul general al RATBV, Ovidiu Bucurei, a anunțat că „autobuzele de pe linia 60 vor ieși pe traseu din data de 22 decembrie 2017. Acest nou traseu, care are o lungime de aproximativ 5 kilometri, va fi deservit de cele șase autobuze noi, achiziționate recent de RATBV SA și care asigură toate condițiile de siguranță și confort. Avem toate capacitățile pregătite pentru ca, în cazul unui flux mare de călători, să asigurăm pe linia 60 o frecvență a autobuzelor la fiecare cinci minute”.

O călătorie pe linia 60 costă 2 lei, iar biletele vor avea o valabilitate de 50 de minute.

Comentarii

Ultimă oră