Sari la conținut
au-inceput-munca

Stegarii s-au reunite ieri sub comanda lui Adrian Szabo şi au început pregătirile pentru un nou sezon în Liga lui Mitică.

La antrenamentul programat ieri pe stadionul tineretului au fost prezenţi 27 de jucători: Mutu, Marinescu, Florin Iacob şi Căucă - portari; David, Vagner, Străuţ, Oltean, Radu Barbu, Cristi Munteanu, Dîrstar (junior), Potecu, Cristi Ionescu şi Dumbravă - fundaşi, Iulian Popa, Mateiu, Davide Dias, Păun, Tătar, Enceanu, Boţia (junior), Dorinel Popa, Tameş, Moraru, Iakab şi Olariu - mijlocaşi, Buga, Danquah şi Damian - atacanţi. De la reunire au lipsit Ricardo Machado şi Bruno Madeira, învoiţi. Nuno Viveiros şi Guclu sunt la final de contract şi nu vor mai face parte din lotul galben-negrilor. Moraru şi Iakab care au revenit după accidentări s-au pregătit separat. În perioada 27 iunie - 7 iulie, FC Braşov are programat un stagiu în Slovenia, acolo unde echipa are deja stabilite patru jocuri amicale: la 29 iunie cu Volin Luţk (locul 13 în Ucraina), la 1 iulie cu Zeleznicjar Sarajevo (campioana Bosniei-Herţegovina), la 3 iulie cu FC Rostov (locul 13 în Rusia) şi la 6 iulie cu Arsenal Kiev (locul 8 în Ucraina).

Obiective îndrăzneţe pentru stegari. Directorul general al clubului FC Braşov, Constantin Zotta a declarat că echipa braşoveană şi-a fixat mai multe obiective pentru sezonul următor, principalul fiind ocuparea unui loc mai bun decât în ediţia recent încheiată. „Ne aşteaptă un nou sezon, şi aşa cum e şi normal, ne-am fixat mai multe obiective. Ne dorim foarte tare să obţinem o clasare mai bună decât în sezonul trecut, şi de ce nu, chiar o calificare în cupele europene. Ar fi extraordinar pentru noi să ne clasăm pe locul cinci. De asemenea, pe lângă obiectivele sportive, vrem să facem din FC Braşov o societate comercială profitabilă. Pentru a reuşi acest lucru, trebuie să reducem costurile din toate punctele de vedere, dar în special în ceea ce priveşte contractele. În aceste zile vom încerca să achităm o parte din restanţele financiare", a spus Zotta.

Doi portughezi vor semna cu FC Braşov. FC Braşov încearcă să-şi întărească echipa pentru sezonul viitor şi a ochit un fundaş stânga şi un mijlocaş din Portugalia. „Suntem în discuţii cu doi fotbalişti portughezi din liga a doua, un mijlocaş central şi un fundaş stânga, care sunt la Braşov şi cu care sper să ne înţelegem. O altă dorinţă a noastră este aceea de a transfera fotbalişti cu talie, pentru că s-a văzut sezonul trecut cât de mult ne-au lipsit fotbaliştii înalţi. Ne bucurăm că am reuşit să batem palma cu Mugurel Buga şi cu Cristi Ionescu, jucători care sută la sută rămân la Braşov. De asemenea, Radu Barbu va rămâne şi el. Portarul Florin Iacob se va întoarce de la Unirea Tărlungeni. Am vrut şi încă nu am renunţat la idea de a-l aduce pe Mera, dar din aceleaşi motive financiare nu ştiu dacă ne putem permite. Am discutat şi cu Tavi Abrudan, dar situaţia lui este mai complicată. Este important să fim realişti şi să alegem ce ne putem permite", a declarat oficialul braşovean.

Viveiros şi Munteanu pleacă de sub Tâmpa. Constantin Zotta a precizat că mai mulţi jucători vor părăsi echipa, deoarece clubul nu poate să le asigure salariile. „Nu ne putem permite să aducem sau să păstrăm jucătorii care au salarii foarte mari, din acest motiv suntem puşi în situaţia de a renunţa la nişte jucători care ne-au ajutat foarte tare, şi anume Viveiros, pe care am vrea să îl păstrăm, dar nu ştiu dacă o să reuşim. În ceea ce îl priveşte pe Cristi Munteanu este clar că ne vom despărţi pentru că nu ne putem permite o nouă înţelegere. Ne-am fi dorit să reuşim să îl păstrăm pe Velayos, dar din aceleaşi motive nu s-a putut. Trebuie să fim foarte atenţi cum ne cheltuim banii, astfel că vom aduce la FC Braşov doar jucători care se vor încadra în plafonul salarial stabilt de club",a afirmat Zotta.

Cadou un contract nou. Zotta a mai adăugat că i-a făcut cadou antrenorului Adrian Szabo, care luni a împlit 53 de ani, „un nou contract cu FC Braşov". „Trebuie să îi spunem «La mulţi ani» lui Adrian Szabo, antrenorul cu care am lucrat foarte bine şi care a avut rezultate foarte bune sezonul trecut. I-am făcut cadou un nou contract la FC Braşov şi sper ca şi la anul să ne întâlnim aici în aceeaşi formulă, ba chiar cu performanţe şi mai bune", a precizat Zotta.

Comentarii

Ultimă oră