Sari la conținut

Au început lucrările la a doua casă din Brașov, reabilitată prin Programul „50/50”

au-inceput-lucrarile-la-a-doua-casa-din-centrul-istoric-al-brasovului-reabilitata-prin-programul-5050

Pentru imobilul din Piaţa Enescu, de la bugetul local a fost alocată suma de 198.000 de lei


      După casa de pe strada Sfântul Ioan nr. 10, care a fost reabilitată cu o cofinanţare de 50% de la Primăria Braşov, a fost începută reabilitarea celui de-al doilea imobil inclus în acest program, situat în Piaţa George Enescu nr. 6.

Dacă pentru casa de pe Sfântul Ioan, valoarea cofinanţării Primăriei Braşov a fost de 48.477,5 lei (reprezentând 50% din valoarea totală a lucrărilor, respectiv 96.955,01 lei), pentru reabilitarea clădirii din Piaţa George Enescu (care beneficiază tot de o cofinanţare de 50%), de la bugetul local a fost alocată suma de 198.000 lei.

Începerea intervenţiilor la casa din Piaţa George Enescu a fost anunţată de primarul George Scripcaru, în timpul recepţiei lucrărilor la imobilul de pe strada Sfântul Ioan. De altfel, despre proiectul care tocmai s-a încheiat, edilul afirmat că „a fost şi un exerciţiu ca să vedem cu ce probleme ne confruntăm în astfel de proiecte. Vreau să îi felicit pe proprietarii din această casă pentru că au înţeles că imobilul lor este, în acelaşi timp, imaginea lor ca oameni şi a noastră ca oraş. Ştiu că nu a fost simplu pentru ei, dar privind rezultatul, cred că a meritat”.

Lucrările la cele două imobile fac parte dintr-un program pilot lansat de municipalitate, în parteneriat cu Asociaţia Împreună pentru Dezvoltarea Comunităţii (AIDC), în anul 2018. Pe lângă clădirile amintite, în proiectul pilot mai sunt incluse alte două clădiri pentru reabilitarea cărora, de la bugetul local al municipiului Braşov a fost alocată 50% din contravaloarea lucrărilor. Mai exact, este vorba despre imobilul de pe str. Gh. Bariţiu nr. 28 (care beneficiază de o cofinanţare de 24.440 lei) şi de cel de pe strada Michael Weiss nr. 35 (pentru care, de la bugetul local a fost alocată suma de 97.26100 lei).

Comentarii

Ultimă oră