Sari la conținut

Au fost folosite mai puțin de 2% din numărul total de teste antigen rapide puse la dispoziție pentru testarea în școli

au-fost-folosite-mai-putin-de-2-din-numarul-total-de-teste-antigen-rapide-puse-la-dispozitie-pentru-testarea-in-scoli

În 8 săptămâni de școlă, începând din 8 februarie, au fost folosite mai puțin de 2% din numărul total de teste antigen rapide puse la dispoziție pentru testarea în școli, spune Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu.

Ministrul pune ”insuccesul major” pe seama a două cauze: lipsa personalului medical care să administreze testele și faptul că ”părinții le consideră a fi invazive, traumatizante pentru copii, mai ales pentru cei de vârstă mică”. Cîmpeanu consideră că soluția rămâne utilizarea testelor neinvazive și redirecționarea testelor rămase nefolosite în școli pentru testarea adulților.


”Ministerul Educației va putea propune, la finalul lunii mai – începutul lunii iunie, reluarea cursurilor cu prezență fizică pentru toate școlile (fără scenarii diferențiate!)”,a mai scris ministrul, care condiționează redeschiderea școlilor de:
Respectarea regulilor de protecție sanitară în școli. Aceste reguli se respectă mai riguros în școli decât în cele mai multe locații (purtare mască de protecție, respectare reguli de igiena, distanțare adecvată, aerisire spații).

Comentarii

Ultimă oră