Sari la conținut

FC Braşov a început bine partea a doua a campionatului şi a reuşit o remiză în deplasarea de la Alba Iulia cu Universitatea Cluj, scor 1-1.

Reuşita lui Ilyeş. Aflaţi într-o situaţie nu tocmai roză în clasament, braşovenii antrenaţi din acest retur de tehnicianul portughez Antonio Conceicao au plecat Alba Iulia cu gândul de a obţine maximul din jocul cu Universitatea Cluj. Pe un teren greu, „galben-negrii” au reuşit să obţină un rezultat de egalitate, scor 1-1. Pentru stegari a înscris căpitanul Robert Ilyeş din lovitură de la 11 metri în minutul 63. Braşovenii puteau obţine toate cele trei puncte în prelungirile partidei, când Cosmin Năstăsie a trimis însă pe lângă poarta lui Marius Popa din doar şase metri, după o acţiune superbă a lui Chipciu.
Repriza lui Marc. Prima parte a jocului a fost dominată de clujeni care au început în forţă şi în minutul trei Adrian Cristea l-a lansat în adâncime pe Tony, dar şutul nigerianului a fost prins în doi timpi de Marc. În minutul zece, Adrian Cristea a trimis cu capul, din 7 metri, dar portarul braşovean, foarte bine poziţionat, a prins cu siguranţă. Un minut mai târziu, Alex Păcurar a prins o torpilă, însă Traian Marc a reuşit să scoată de sub bară. Clujenii au continuat să atace şi în minutul 28 Marc s-a remarcat din nou. Goalkeeperul braşovean a respins spectaculos, peste poartă, şutul lui Boştină de la 25 de metri. Trei minute mai târziu, gazdele au ratat cea mai mare ocazie a partidei. Adrian Cristea primeşte mingea la cinci metri de poarta braşoveană, însă şutul lui trece cu mult peste transversala porţii braşovene. Aceasta a fost ultima acţiune importantă a primei părţi, astfel că la cabine s-a intrat la egalitate scor 0-0.
Stegarii puteau da lovitura. Partea secundă începe cum nu se putea mai prost pentru formaţia condusă de Tony Conceicao şi Daniel Isăilă. Diego Gaucho l-a faultat în careu pe Adrian Cristea şi arbitrul întâlnirii, Istvan Kovacs, a dictat lovitură de la 11 metri pentru clujeni. Delgado a transformat lovitura de pedeapsă şi clujenii conduceau cu scorul de 1-0 din minutul 57. Braşovenii au răspuns imediat şi după o acţiune frumoasă, Chipciu este blocat în ultimul moment de Pele. În minutul 62, Hadnagy preia o minge în careu, este faultat de Pele, iar Istvan Kovacs dictează lovitură de la 11 metri. Căpitanul braşovenilor, Robert Ilyeş a transformat impecabil lovitura de pedeapsă şi galben-negrii au restabilit egalitatea. În minutul 79, stegarii trec pe lângă gol. Chipciu a făcut o cursă pe partea stângă, însă şutul său a fost respins de portarul Marius Popa. În minutul 90+4, Cosmin Năstăsie a trimis însă pe lângă poarta lui Marius Popa din doar şase metri, după o acţiune superbă a lui Chipciu. Partida s-a încheiat după şutul din voleu a lui Adrian Cristea, care a trecut de puţin pe lângă vinclul porţii braşovene.
Egal just. Tehnicianul echipei FC Braşov, Antonio Conceicao, a declarat că rezultatul este just având în vedere desfăşurarea jocului. „Cred că Braşovul a arătat două feţe. Prima repriză nu a fost ce le-am cerut jucătorilor. Am avut în faţă un adversar bun, au jucat foarte bine, dar şi terenul ne-a încurcat. În repriza secundă s-a schimbat totul în bine. Am intrat mai bine, în ciuda golului primit. A fost o repriză mai aproape de ce îmi doresc. După golul nostru am avut două ocazii clare de gol. A fost foarte bine că am putut să-mi observ jucătorii în condiţiile unui joc oficial. Trebuie să ne schimbăm atitudinea, să ne comportăm la fel, indiferent că jucăm acasă sau în deplasare. Îi felicit pe jucători pentru repriza secundă şi pentru că am luat un punct în faţa unui adversar foarte bun. Egalul e just pentru ce s-a întâmplat la meci", a spus Conceicao.

Comentarii

Ultimă oră