Sari la conținut

Au atins "suta"! Olimpia CSU Braşov a dat recital cu Timişoara, 100-48

au-atins-suta-olimpia-csu-brasov-a-dat-recital-cu-timisoara-10048

Olimpia CSU Braşov a dat din nou recital sub panou. Conduse de pe bancă de Nenad Marinkovici, meciul cu Timişoara a reprezentat un adevărat spectacol, cu fix 100 de puncte înscrise de Irimia şi compania. Pesovici a fost cea mai bună marcatoare împotriva fostei sale formaţii, în timp ce Carla Bartee a terminat din nou în double-double.

Cu moralul ridicat după victoria de la Alba Iulia, „olimpicele” nu au avut nicio emoţie în disputa de pe teren propriu cu BCM Timişoara, pe care au câştigat-o cu un categoric 100-48 (30-18, 24-11, 18-4, 28-15).

Fără Dan Calancea pe banca tehnică, suspendat după ce a ajuns la patru „tehnice” în acest sezon, braşovencele au fost conduse de secundul Nenad Marinkovici şi au început ca din puşcă partida cu bănăţencele. După primul sfert, Olimpia CSU Braşov conducea cu 30-18, diferenţă care s-a mărit până la pauza mare cu 25 de puncte. În sfertul trei, apărarea s-a ridicat la înălţime şi a reuşit să primească doar 4 puncte. Pe final, cei peste 1.000 de spectatori din Sala Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi” au urmărit în picioare partida, care a adus pentru „olimpice” fix 100 de puncte marcate.

“Ne bucurăm pentru această victorie, care ne asigură şi matematic locul 2 la sfârşitul sezonului regulat. Am reuşit să integrăm şi multe junioare în echipă şi acest lucru contează foarte mult pentru noi" - Nenad Marinkovici, secund Olimpia CSU Braşov

Cea mai bună marcatoare din tabăra Braşovului a fost Biljana Pesovic, care a înscris 20 de puncte împotriva fostei sale echipe. Carla Bartee, miss „double-double”, a dat din nou recital, cu 15 puncte şi 13 recuperări. O altă evoluţie remarcabilă a avut şi Ana Ferariu, cu 15 puncte în 22 de minute. De la Olimpia au mai înscris Gabi Irimia, 11 puncte, Jay Sharpe 10 puncte, Andra Haas 9 puncte, Ruxandra Chiş 7 puncte, Maria Ferariu 5 puncte, Iulia Brezoi şi Jelena Mitici, fiecare cu 4 puncte.

În jocul cu Timişoara, la Olimpia CSU Braşov a debutat în Liga Naţională şi Teodora Chirilă, baschetbalistă de doar 15 ani.

După victoria cu Timişoara, „olimpicele” şi-au asigurat matematic locul doi în clasament la finalul sezonului regulat şi aşteaptă un pas greşit din partea liderului Sepsi Sf. Gheorghe pentru a putea prelua ştafeta în play-off.

Comentarii

Ultimă oră