Sari la conținut

Atletism: Constantin Raul Pruteanu, medalie de aur la Campionatul Naţional de cadeţi

atletism-constantin-raul-pruteanu-medalie-de-aur-la-campionatul-national-de-cadeti

În perioada 6-7 martie 2020, la Bucureşti s-a desfăşurat etapa finală a Campionatului Naţional U18 de atletism (cadeţi), competiţie organizată de Federaţia Română de Atletism, la care au participat 424 de sportivi, 174 la feminin şi 250 la masculin, de la 103 cluburi.


  Braşovul are un nou campion naţional la finalul concursurilor, Constantin Raul Pruteanu (legitimat la LPS Braşov) adjudecându-şi medalia de aur la „lungime”, cu o săritură de 6,90 metri.


  Tot de la LPS Braşov, două sportive au reuşit recorduri personale, Emma Zach la proba de „400 metri”, cu 59,43 secunde (locul 6), iar Bianca Nicu la „60 metri plat”, cu 8,20 secunde (locul 10).


   „În ceea ce îl priveşte pe Constantin Raul Pruteanu, baremul pentru Campionatele Europene de cadeţi, de la vară, este de 7,05 metri, obiectivul nostru principal fiind calificarea lui la această competiţie. El este şi vicecampion la juniori mari în sală, în acest an, cu o săritură de 6,86 metri. De asemenea, sperăm ca Emma Zach să alerge 200 de metri în 24,65 secunde, atât cât este baremul pentru Europenele de cadeţi. De altfel, în vara trecută a alergat distanţa în 25,33 secunde”, a declarat prof. Georgeta Nazarie, antrenoarea celor trei sportivi.


    În etapa finală a Campionatului Naţional U18 de atletism (cadeţi), Constantin Raul Pruteanu a participat şi la proba de „60 metri”, Bianca Nicu în cea de „400 metri”, iar Braşovul a mai fost reprezentat şi de sportivii Teodora Cojocaru (LPS Braşov – 60m, 400m), Claudia Scorţia (CSM Braşov – 60m), Georgea Andrei Gabriel (CSM Braşov – 60m) şi Furnică Alessia Timeea (LPS Braşov – lungime).

Comentarii

Ultimă oră