Sari la conținut

Aterizare horror: pilotului i-a sărit braţul din proteză!

aterizare-horror-pilotului-ia-sarit-bratul-din-proteza

Capitanul unui avion de pasageri a pierdut controlul aparatului in cursul unei aterizari la Belfast, atunci cand bratul prostetic i-a sarit din suruburi.

Incidentul a avut loc pe un zbor al companiei Flybe care venea de la Birmingham, cu 47 de pasageri la bord, si care se angajase in procedurile de aterizare pe aeroportul din Belfast, scrie The Independent.

Capitanul tocmai facea manevrele de franare cu cateva clipe inainte ca avionul sa atinga pista, cand "bratul artificial s-a desprins din suportul de prindere, impiedicandu-l sa mai controleze avionul", se arata in raportul institutiei care se ocupa de incidentele aviatice, Air Accidents Investigation Branch (AAIB).

Capitanul si-a luat imediat cealalta mana de pe maneta care controla puterea motorului si si-a fixat proteza. El a reusit sa puna pe pista avionul, dar "o aterizare normala a fost urmata de o saritura a aparatului, urmata de o revenire mai dificila".

Nimeni nu a fost ranit, iar avionul nu a suferit stricaciuni in incidentul raportat abia acum, dar petrecut pe 12 februarie 2014.

Comentarii

Ultimă oră