Sari la conținut
atentionari-ale-pompierilor

În ultimul timp a crescut numărul de apeluri prin care pompierii sunt solicitaţi să intervină pentru salvarea persoanelor posibil înecate.

Astfel, ei doresc să tragem un semnal de alarmă asupra acestei situaţii. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cpt. Ciprian Sfreja, adulţii sunt sfătuiți să-i supravegheze în permanenţă pe copiii aflaţi în apă sau în apropiere.

În plus, ei trebuie să știe că și ei înşişi îşi riscă viaţa, atunci când se scaldă în alte locuri decât cele special amenajate pentru înot. Trebuie evitat scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii, unde malurile pot fi abrupte, curenţii de apă înşelători, iar albiile nămoloase ori pline de capcane.

Scăldatul trebuie evitat şi în caz de ebrietate sau pe timp de noapte, întrucât pericolul de înec este mai mare decât în mod normal.

Recomandările pompierilor vin în contextul în care, weekend-ul trecut, un băiat în vârstă de 17 ani s-a înecat la balastiera din Ghimbav, iar doi bărbaţi au fost „înghiţiţi” de râul Olt, în timp ce se aflau cu barca la pescuit.

Comentarii

Ultimă oră