Sari la conținut

Atenționare pentru șoferi: drumuri acoperite de gheață!

atentionare-pentru-soferi-drumuri-acoperite-de-gheata

Atenție, șoferi! Pe lângă zapadă, umiditate și lapoviță, în trafic, puteți întâlni porțiuni periculoase acoperite de gheață.

De aceea este foarte important ca autovehiculele să fie echipate cu anvelope specifice sezonului rece, spun oamenii legii.

Anvelopele de iarnă sunt destinate nu doar temperaturilor scăzute, ci și zonelor de drum de vale, de deal, pe poduri, în curbe, acestea fiind predispuse la îngheț și la formarea de polei.

Autovehiculul ar trebui să fie încă echipat cu anvelope corespunzătoare anotimpului rece, deoarece în condițiile unui carosabil umed (acoperit cu zăpadă, gheață, polei sau mâzgă), distanța totală de frânare se mărește considerabil, până aproape de dublare. Iar dacă la această situație se mai adaugă și pneurile uzate, un eventual accident de circulație devine iminent.

Polițiștii mai spun că este imperios necesar ca și sistemul de frânare să fie bine reglat și să acționeze cu eficacitate pe toate roțile. Conducătorii auto începători, sunt sfătuiți să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiții de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distanțe mari, dată fiind experiența redusă și riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

Comentarii

Ultimă oră