Sari la conținut
atentie-reclamele-ingrasa

Atenţie, părinţi! Reclamele vă îngraşă copiii!

E alarmant! Este suficient ca micuţul să vizioneze 20 de reclame pe săptămână pentru a-şi da complet peste cap apetitul, scrie click.ro.

Conform unui studiu realizat de specialişti din cadrul Ministerului Sănătăţii din Marea Britanie, unul din 5 copii devine obez din cauza expunerii la reclamele la cereale. Un grup de cercetători din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a remarcat încă din 2013 faptul că reclamele la mâncare au un impact nociv asupra adulţilor. Recent însă a fost demonstrat că un copil care se uită la reclamă consumă cu 30% mai multă mâncare decât unul care nu a văzut spoturile publicitare. Impactul cel mai puternic este resimţit în rândul copiilor de sub cinci ani, care nu au nevoie decât de 10 spoturi la mâncare pentru a începe să consume cu 15% mai multe dulciuri decât un copil care nu „are voie la televizor”.

Cercetătorii britanici au sesizat faptul că dorinţa de a consuma dulciuri este cu peste 40% mai crescută dimineaţa, datorită faptului că reclamele la cereale colorate, realizate cu personaje din desene animate, sunt difuzate până la ora 11.00 dimineaţa.

Conform unei analize demarate din 2009 şi până în prezent, numărul copiilor obezi a crescut cu 40% la nivel mondial.

Comentarii

Ultimă oră