Sari la conținut
atelier-de-caligrafie-la-casa-junilor

În perioada în care pentru a trimite mesaje folosim calculatorul sau telefonul, totuși, scrierea pe hârtie, cu caractere artistice, frumoase, se pare că îi mai interesează pe brașoveni. Un curs dedicat caligrafiei (ce va avea loc mâine, 12 decembrie 2017) și-a epuizat locurile în timp record. Este și motivul pentru care, se va organiza un nou curs de caligrafie, la Casa Junilor, în luna ianuarie, după sărbători.

Brașovenii au ocazia de a fi inițiați în tehnica artistcă a caligrafiei pentru a se putea bucura de frumusețea semnelor grafice - literele - care au însoțit civilizația umană încă de la începuturile ei și au contribuit la dezvoltarea ei. Acțiunea poate însă fi privită și ca un nou început, o ocazie de a reînvăța și relansa obiceiul corespondenței, spre surprinderea celor obișnuiți sa găsească în cutia poștală numai facturi.

„Să ne acordăm timpul și plăcerea de a face mici lucruri minunate care să ne încălzească sufletul, să ne lumineze chipul și să ne mulțumească inima. Vom învață să reconectam legătură între ochi, mână și creier prin exerciții și mișcări caligrafice”, așa sună invitația organizatorilor.

Cursanții vor face cunoștință cu vechile caractere, cu literele scrise în formă frumoasă, meșteșugită, apoi vor executa o literă inițială în stilul celor din vechile manuscrise.

Participanții vor primi un set pentru caligrafie compus din toc și 5 penițe, un caiet caligrafic și își vor alege o imagine care va cuprinde litera inițială pe care o vor desăvârși și care va aduce un plus de frumusețe și de bucurie casei lor sau celor dragi.


     Și ce e important, cei prezenți vor petrece un timp plăcut și cu folos.

Atelierul are loc la Casa Junilor (str. Prundului, nr. 1), marti, 12 decembrie 2017, între orele 18.00 - 20.00.
   Investiție atelier: 55 lei

(Se pare că brașovenii s-au arătat foarte interesați de acest atelier, iar toate locurile la workshop-ul de marți au fost rezervate. Vestea bună este că în ianuarie va fi organizat un nou curs de caligrafie, iar toți cei dornici sunt invitați să ia parte și să se înscrie din timp). Înscrierea se face prin mesaj cu titlul „Înscriere atelier caligrafie" (nume, număr telefon) la casajunilor@gmail.com ).

Comentarii

Ultimă oră