Sari la conținut
astra-giurgiu-fc-brasov-50-

Etapa cu numărul doi primei ligi de fotbal a adus celor de la FC Brașov o înfrângere mult mai severă decât s-ar fi așteptat. „Astra Giurgiu, este o echipă pe val! A câștigat clar, 3-0, cu Slovan Liberec, în turul 3 preliminar din Europa League, nu ne va fi ușor! Noi ne vom vinde însă scump pielea!” spunea înainte de joc, principalul stegarilor, Cornel Țălnar. Astra a făcut însă ce a vrut cu Brașovul și a blocat tabela la 5-0. Vremuri nu grele, ci foarte grele, se anunță pentru echipa de sub Tâmpa.
I-a toropit căldura! Astra Giurgiu a obținut, duminica seară, a doua victorie a sezonului în Liga 1, 5-0 pe teren propriu cu FC Brașov, după un meci dominat autoritar. Doar în prima jumătate de oră echipa de sub Tâmpa a ținut pasul cu vicecampioana României, pentru ca ulterior să arate ca o echipă candidată la evitarea retrogradării.
Căldura și-a pus amprenta asupra jocului de la Giurgiu, iar în primele 30 de minute fazele de poartă au fost ca și inexistente, exceptând bara accidentală a lui Laban din minutul trei. Acesta a executat o lovitură de la colț pe interior și mingea a întâlnit bara porții lui Iacob.
...a urmat potopul! După ce Steaua și Petrolul au devenit primele formații cu șase puncte în acest start de sezon, Astra a ținut să le răspundă cu stil rivalelor la titlu. Prima repriză a fost mai tensionată și oaspeții au dat senzația că pot ține pasul cu adversarii. Seto a deschis până la urmă scorul în mintul 33, după ce Iacob a respins greșit o lovitură liberă executată de Budescu. Echilibrul s-a menținut până în minutul 69, iar apoi totul s-a transformat într-un coșmar pentru FC Brașov. Găman a majorat diferența după un penalty acordat în urma unei noi greșeli a portarului Iacob. Găman a reușit „dubla” în minutul 71 și a făcut 3-0. Enache (86) și Bukari (90+1) au stabilit scorul final și au asigurat prima poziție pentru Astra, care are golaveraj 7-0 după două meciuri.

Comentarii

Ultimă oră