Sari la conținut

Asociația „Milioane de Prieteni”, sărbătorește 20 de ani de activitate

asociatia-milioane-de-prieteni-sarbatoreste-20-de-ani-de-activitate-printrun-bal-mascat

Asociaţia de protecţie a animalelor „Milioane de Prieteni” va sărbători duminică 20 de ani de activitate, prilej cu care, începând cu ora 17.00, va avea loc un eveniment inedit, în foaierul Operei Braşov.

„Vom organiza primul bal mascat al animalelor, din România. La bal vor fi prezenţi invitaţi de seamă, reprezentanţi ai mai multor ambasade şi ministere, ai autorităţilor locale şi ai partenerilor din străinate ai asociaţiei noastre. Toţi invitaţii vor purta măşti, iar cei care nu vin cu mască de acasă îşi vor putea alege una de la faţa locului”, a declarat Paula Ciotloş, vicepreşedinte al asociaţiei „Milioane de Prieteni”.

Pe tot parcursul serii, atmosfera va fi întreținută de Orchestra Castelanii formată din membri ai Filarmonicii și ai Operei Brașov și de renumitul chitarist Costin Soare, unul dintre cei mai apreciați muzicieni români.

Toți cei prezenți sunt invitați să vină costumați respectând o temă dată: costumul trebuie să reprezinte un animal. Cei care nu și-au pregătit din timp ținuta își pot alege o mască, pe care o vor găsi în holul Operei Brașov.

.....................................................................................................................


    „Milioane de Prieteni” este una dintre cele mai vechi Asociații de Protecție a Animalelor din România. Din 1997, de la înființare, a salvat de la suferință și moarte peste 25.000 de animale, majoritatea acestora fiind câini fără stăpâni, pisici, dar si cai, măgari și vorbind de animalele salbatice: urși, lupi, vulpi, cerbi și căprioare sau chiar arici, lilieci și păsări de tot felul (printre care și bufnițe sau berze). În general, orice vietate care a avut nevoie de ajutor.

În anul 2011 a semnat un parteneriat cu Serviciul de Administrare a Adăpostului Public Canin al Primăriei Brașov. Acest lucru a însemnat sfârșitul cruzimii față de câinii din Adăpost si a eutanasiei inutile, dar și începutul promovării voluntariatului și a adopțiilor.

În judetul nostru asociația coordoneaza mai multe adaposturi publice de animale care au în îngrijire numeroși câini.

Apoi, a venit un alt punct de referință pentru „Milioane de Prieteni”: Creat în memoria ursoaicei Maya sanctuarul Libearty Zărneşti a devenit în prezent o oază de liniște și pace pentru urșii bruni salvați din captivitate care au trăit ani lungi de mizerie și suferințe. Recunoscut de către mulți specialiști (ai urşilor captivi) ca fiind probabil cel mai bun sanctuar de urşi din lume, teritoriul acestuia constă în 69 de hectare de păduri , pârâie și piscine, oferite cu bunăvoinţă de către primăria oraşului Zărnești și e situat la poalele munţilor Carpaţi, la Zarnesti, pe un deal înpădurit cu stejari şi aluni, în apropierea Brașovului. Majoritatea urşilor au fost salvaţi din cuşti minuscule şi unde erau ţinuţi ilegal pentru a oferi „distracţie” restaurantelor, hotelurilor, fabricilor, benzinăriilor, circurilor şi chiar mănăstirilor.

Aderarea României la UE a dus la eliminarea permanentă a unora dintre cele mai fără condiții Grădini Zoologice din țară. Astfel, mulţi urşi au ajuns în Sanctuar. Libearty este cel mai mare proiect de bunăstare a animalelor din România şi cel mai mare sanctuar de urşi din Europa.

Nu este uşor să ajuţi animalele în România, însă oricine poate întinde o mână de ajutor. Orice contribuție făcuta cu inima deschisă, e mereu binevenită.

Asociația „Milioane de Prieteni” se axeaza pe ocrotirea animalelor, pe educația populației pentru a avea grijă și milă de animale în general, pe acțiuni de voluntariat spre a le oferi un trai mai bun animalelor fără stăpân și pe încurajarea adopțiilor.

La 20 de ani de activitate, le dorim multă putere de muncă în continuare, cu aceeași dăruire! Și să aibă puterea să schimbe în continuare, în bine lumea în care trăim. Prin dragostea pentru animale!

Comentarii

Ultimă oră