Sari la conținut

Asociaţia Colectiv vrea să construiască un spital în memoria victimelor

asociatia-colectiv-vrea-sa-construiasca-un-spital-in-memoria-victimelor

Premierul Dacian Cioloş s-a întâlnit, azi dimineață, la sediul Guvernului cu supravietuitorii Colectiv şi cu familiile celor decedaţi.

La aproape un an de la tragedia din Colectiv, unii dintre răniţii şi rudele celor decedaţi în incendiul din clubul bucureştean s-au întâlnit cu premierul Dacian Cioloş. La întâlnirea cu premierul au participat și Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și Ministrul de Interne, Dragoş Tudorache și au discutat despre problemele semnalate de Asociație care ar trebui rezolvate „acum, pe termen scurt”. Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, a precizat că mici probleme din Sănătate au fost rezolvate, dar că încă mai sunt pași mari de făcut. El speră că modificările legislative, schimbările de mentalitate şi construcţia de spitale să aibă loc cât mai repede.

Eugen Iancu: „Ne-am dori să punem mâna la construcţia unui spital, să vedem o placă pusă pe el gravat în numele copiilor noştri. Noi, duminică, la 22:32 vom aprinde un proiector în faţă la Colectiv, un tun din acesta de lumină. Acuma îl instalăm acolo şi chiar profit de faptul că sunteţi aici, aş ruga pe toţi patronii de cluburi ca la 22:32, poate ar putea face un astfel de gest, să ţină un mic moment şi să ridice spre cer o rază de lumină”.

Președintele Asociației GTG 3010 a subliniat că visul cel mai mare al membrilor asociației este să construiască un spital în memoria victimelor din Colectiv. „Aș zice că planurile Asociației sunt de-abia la început. Sperăm să putem și noi să realizăm ceva. Moartea copiiilor noștri nu trebuie să fie degeaba. Visul nostru ar fi construcția unui spital. Am vrea să punem mâna la construcția unui spital cu o placă gravată cu numele copiilor noștri”, a spus Eugen Iancu.

Între timp, tot azi, procurorii militari au dispus trimiterea în judecată a foştilor inspectori de la ISU Bucureşti, Antonina Radu şi George Petrică Matei în dosarul Colectiv. DNA îi acuză de abuz în serviciu pentru că ar fi făcut verificări în club fără a lua măsuri.


  Pe 30 octombrie se împlineşte un an de la incendiul din Colectiv. În tragedia din Clubul Colectiv şi-au pierdut viaţa 64 de tineri, iar 147 de oameni au fost răniţi. Acest week-end stă sub semnul comemorării. Un monument dedicat memoriei victimelor din Colectiv va fi sfinţit, duminică.


   Circulaţia va fi restricţionată pe 30 octombrie în zona Pieţei Bucur din Capitală, deoarece în zonă vor avea loc manifestări de comemorare a unui an de la incendiul din clubul Colectiv, potrivit Brigăzii Rutiere.

Un monument dedicat memoriei victimelor din Colectiv va fi sfinţit, duminică, 30 octombrie, la împlinirea unui an de la tragedie, în curtea bisericii Sfântul Nicolae - Broşteni, ceremonia fiind urmată de o slujbă de parastas în faţa Clubului Colectiv pentru toţi cei care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului.

Comentarii

Ultimă oră