Sari la conținut

Artiştii Adrian şi Ioan Stoenică au expus la Braşov

artistii-adrian-si-ioan-stoenica-au-expus-la-brasov-

Adrian şi Ioan Stoenică, tată şi fiu, unul pasionat de pictură şi celălalt de fotografie, ne aşteaptă să pătrundem într-o minunată lume a culorilor şi a frumosului pur românesc.  Cei doi artişti au adus la Braşov peste 100 de lucrări de natură statică, flori, portrete şi peisaje montane din ţară.
Expoziţia de pictură pasteluri de la Galeria Europe semnată de Adrian Stoenică este deschisă publicului până la sfârşitul lunii.
Pictorul bucureştean a venit cu peste 100 de lucrări, tablouri pastel pe carton. „Tematica este diversă, portret, natură statică, peisaje şi flori, dar lucrările sunt unite de acceaşi tehnică şi anume pastel pe carton, o tehnică mai dificilă, pe care puţini pictori de la noi o abordează”,  ne-a spus pictorul Adrian Stoenică.
Artistul se referă aici la o tehnică uscată, pe care o foloseşte de peste 30 de ani. „Nu prea se găsesc culori la noi şi anume pastel pe carton, sunt nişte bastonaşe prăfoase ca nişte crete, cartonul pe care lucrez este un carton poros, dau haşură cu bastonaşul de pastel iar cu cârful degetelor răspândesc culoarea în porii cartonului, toate lucrările sunt lucrate în tehnica acesta, la sfârşit se fixează cu un fixativ special”, a mai spus Adrian Stoenică. Pictorul bucureştean expune în fiecare an la Braşov şi de data aceasta picturile sale sunt în armonie perfectă cu lucrările fotografice ale fiului său, care ne arată minunate peisaje montane din diferite anotimpuri. „În expoziţie, braşovenii vor putea vedea şi fotografii executate de fiul meu, Ioan, absolvent de jurnalism, fotografii montane care sunt foarte apreciate şi în ultima vreme chiar şi revista National Geografic  i-a publicat o fotografie”, a mai adăugat Adrian Stoenică.
Expoziţia de tablouri pastel pe carton şi fotografie poate fi vizitată până în data de 29 mai la Galeria Europe de pe strada Mureşenilor 1, între orele 10 – 21.
Intrarea este liberă şi dacă vreo lucrare vă place, trebuie să ştiţi că o puteţi achiziţiona, expoziţia fiind cu vânzare. Mai multe despre lucrări şi tehnica folosită puteţi afla chiar de la autorul picturilor, care va rămâne la Braşov până la închiderea expoziţiei.

Comentarii

Ultimă oră