Sari la conținut

Aproape 900 de părinţi şi-au înscris deja copiii în clasele pregătitoare

aproape-900-de-parinti-siau-inscris-deja-copiii-in-clasele-pregatitoare

Înscrierile în clasa pregătitoare, pentru anul şcolar 2018-2019, au început de săptămâna trecută, iar la unele şcoli, părinţii deja au luat cu asalt secretariatele unităţilor şcolare, deşi nu ordinea depunerii cererilor contează.

Ca şi în alţi ani, este de aşteptat ca, în unele şcoli – cele mai căutate, cererea să depăşească numărul locurilor disponibile.

Una dintre şcolile căutate în municipiu este Şcoala Gimnazială nr. 27 din Braşov. Pentru următorul an şcolar s-a decis formarea a patru clase pregătitoare, însă este de aşteptat să se depună mai mult de 100 de cereri. De altfel, aici, în numai o zi, au fost depuse 24 de cereri. Părinţii spun că preferă să vină din timp deşi ştiu că asta nu le oferă prioritate.

La nivelul judeţului Braşov sunt disponibile peste 5.500 de locuri în circa 250 de clase pregătitoare. Cererile pentru înscrierea la clasa pregătitoare se pot depune în prima etapă până pe 26 martie.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, deja sunt peste 890 de cereri depuse pentru şcolile din judeţul Braşov.

În clasa pregătitoare pot fi înscrişi copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august 2018, inclusiv.

A doua etapă de înscriere are loc în perioada 12-18 aprilie.

Mai multe detalii aici:

https://youtu.be/RSiKdTtQRGI

Comentarii

Ultimă oră