Sari la conținut

Aprinderea iluminatului festiv dă startul sărbătorilor de iarnă, la Brașov

aprinderea-iluminatului-festiv-da-startul-sarbatorilor-de-iarna-la-brasov-

Aprinderea iluminatului de sărbători în Brașov va avea loc duminică, 1 decembrie 2019, începând cu ora 18.00, în cadrul unui eveniment ce se va desfăşura în Piaţa Sfatului.


   În seara Zilei Naționale a României, care dă startul sărbătorilor de iarnă la Brașov, pe scenă vor urca artiştii din Corul Unison, cei ai Operei Braşov, ai Filarmonicii Braşov, iar „cap de afiş” va fi trupa Dacika.


     Brașovul devine odată cu debutul lunii decembrie „Oraș din Poveste”.


  Aprinderea oficială a bradului de Craciun va avea loc pe 1 Decembrie, de la ora 18.00, în cadrul unui spectacol care deschide evenimentele din Programul „Brașov, oraș din poveste”.


     „Îi aştept pe toţi braşovenii să aprindem, împreună, luminiţele în seara de 1 Decembrie şi să întâmpinăm sărbătorile de iarnă cu bucurie şi speranţă”, a lansat invitația primarul Braşovului, George Scripcaru.

Bradul principal de Craciun, din Piața Sfatului, a fost adus de pe Valea Timișului, dintr-o zonă administrată de Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt.


    Bradul are o lungime de 31 metri și o vârstă de 71 de ani și odată adus în Piața Sfatului, a fost montat într-un suport special, amenajat în urmă cu mai mulți ani: un canal vertical din oțel, cu adâncimea de 3 metri și diametrul de 80 centimetri. Acest canal este fixat într-un cub de beton cu laturile de 3 metri. Pentru a se evita un accident, pe lângă fixarea lui în cub, bradul a fost ancorat cu ajutorul unor cabluri de oțel.

După ce a fost umplut cu decorațiuni luminoase în forma de steluțe și fulgi de nea, bradul așteaptă acum startul oficial al sărbătorilor de iarnă! În acest an, culoarea principală a decorațiunilor este argintiul, iar pe alocuri se pot vedea și unele decorațiuni galben-aurii.


..................................................................................................................................

„Dans de vifor”, tema evenimentului „Braşov, oraş din poveste” 2019-2020

În 1 Decembrie, în centrul vechi vor fi aprinse 700.000 de beculeţe!


    „Şi în acest an venim cu un nou concept pentru iluminatul de sărbători. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu firma care se ocupă de iluminat, am stabilit ca tema din acest an a iluminatului festiv să readucă în sufletul tuturor frumuseţea ninsorii şi a zăpezii. 700.000 de beculeţe vor lumina străzile din centrul oraşului şi bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului. Îi aştept pe toţi braşovenii să aprindem, împreună, luminiţele în seara de 1 Decembrie şi să întâmpinăm sărbătorile de iarnă cu bucurie şi speranţă”, a declarat primarul Braşovului, George Scripcaru.

100 de fulgi în bradul din Piaţa Sfatului


  Conceptul de iluminat festiv al Braşovului pentru sărbătorile de iarnă poartă titlul „Dans de vifor!”.


   Conform reprezentantului firmei care a realizat acest concept, Flash Lighting, designul individual cât şi aşezarea în spaţiu a decoraţiunilor îşi propune să amintească de nămeţii de altădată.


   „Decorul urmăreşte linii dinamice, îndrăzneţe, aparent haotice, imitând dansul natural al viscolului. Bradul, elementele de stâlp, traversările, micile medalioane, toate surprind note străvezii de lumină alb caldă şi alb pur, de transparenţă. Linii unduioase, dinamice, se regăsesc pe Republicii, unde designul celor 30 de porţi este alternant. Intrarea pe această stradă este marcată de o traversare luminoasă ce imită perdelele unei scene, cu şiraguri de diamante. Central este asezat un candelabru din lumină alb caldă. Intrările principale şi laterale spre pietonala Republicii şi piaţă sunt semnalizate prin şapte portaluri speciale luminoase, păzite de soldăţei din lemn. Piaţa Unirii va fi învăluită în clasicul alb cald, bradul fiind bogat ornat la bază cu bănuţi aurii şi în rest cu globuri aurii, beteală şi luminiţe.

Piaţa George Enescu va cuprinde ca punct central un brad cu lumini calde şi medalioane albe. Decorul stâlpilor din Piaţa Sf. Ioan va fi dominat de culoarea roşie. Marele brad este marcat de dansul a 100 de fulgi, de diverse dimensiuni şi tonuri luminoase, angrenaţi într-un val vijelios ce porneşte de la bază şi înconjoară spiralat bradul, până la vârf, lăsând în urmă o dâră de luminiţe albe. Casa Sfatului imită în aspect bradul, prin puncte de aglomeraţii de fulgi pe toată suprafaţa faţadei”, a explicat Sarah Ambrozie, unul dintre creatorii conceptului.

  Pe stâlpii de iluminat de pe toate străzile din centrul istoric au fost montate ornamente luminoase de Crăciun. În zona dintre strada N. Iorga şi Piaţa Unirii se află 269 de ornamente cu înălţimi între 1 şi 3 metri. La acestea se adaugă decoraţiunile de pe Republicii, aranjate sub forma unor porţi, traversările cu ţurţuri de pe străzile M. Weiss, Postăvarului, Apollonia Hirscher şi Diaconu Coresi, copacii din luminiţe din Parcul Titulescu şi de la Casa Căsătoriilor, fântâna arteziană şi bradul de Crăciun din Piaţa Sfatului, la care se adaugă brăduţii din Piaţa Unirii şi Piaţa Enescu.


      În total, 700.000 de beculeţe vor lumina Braşovul începând cu 1 Decembrie, în cadrul evenimentului „Braşov oraş din poveste”.

Comentarii

Ultimă oră