Sari la conținut

Aplicația unor studenți brașoveni, câștigătoare la competiția Java

aplicatia-unor-studenti-brasoveni-castigatoare-la-competitia-java

Aplicaţia MedicalWEB, dezvoltată de studenţii braşoveni Diana Ovidenie şi Daniel Pop, a fost desemnată câştigătoare la a doua ediţie a competiţiei Java pentru Universităţi, sponsorizată de Oracle Academy.

Competiţia a avut loc în perioada martie-mai 2017 şi a încurajat peste 100 de studenţi să dezvolte sub îndrumarea profesorilor mentori, propria aplicaţie folosind baze de date.

Aplicația brașovenilor, MedicalWEB, doreşte îmbunătăţirea procesului de tratare al urgenţelor în cadrul serviciului ambulatoriu prin identificarea rapidă a vehiculelor care pot răspunde fără întârziere solicitărilor şi a spitalelor care sunt cele mai apropiate de incident.

Competiţia naţională Java pentru Universităţi a avut aproape 50 de echipe înregistrate şi peste 25 de proiecte valide. Cele mai bune 3 proiecte au fost recunoscute cu premii speciale, iar următoarele 3 cu menţiuni onorifice.

În cadrul competiţiei, studenţii au avut oportunitatea să-şi testeze abilităţile de a prezenta, de a sintetiza idei şi de a lucra în echipă.

Comentarii

Ultimă oră