Sari la conținut

Apel de la conducerea Zoo Braşov pentru vizitatorii insistenți: să respecte regulile!

apel-de-la-conducerea-zoo-brasov-pentru-vizitatorii-insistenti

Vizitatori insistenţi la Zoo Braşov! Conducerea parcului face apel către cei care vin să admire animalele să respecte „regulile casei”

Personalul Grădinii Zoologice Braşov are mari probleme cu vizitatorii care nu înţeleg că regulile sunt făcute pentru a fi respectate. Unii încep să hrănească animalele, iar alţii, care vor să le vadă mai bine, încearcă prin diferite metode să le facă să se mişte.


  În ultima perioadă, cei de la Zoo Braşov au postat pe pagina de Facebook a instituţiei mai multe mesaje prin care îi roagă pe vizitatori să respecte regulile grădinii.


   Ultimul apel către vizitatori a fost postat zilele trecute, când reprezentanţii parcului au precizat că „faptul că aţi achiziţionat un bilet nu înseamnă că aveţi drepturi depline şi libertate absolută de a face absolut orice în Zoo. Vizitatorii au drepturi, dar şi obligaţii, iar achiziţionarea biletului presupune implicit acordul de a respecta aceste obligaţii şi condiţii, pe care le găsiţi în Regulamentul de vizitare (disponibil atât online, cât şi în formă tipărită, afişat la intrarea în zoo)”.


   Directorul Zoo Braşov, Alin Pînzaru, a declarat că acest mesaj a fost publicat după ce câţiva vizitatori care făceau parte dintr-un grup băteau cu pumnii în geamurile încăperilor în care erau ţinuţi şerpii.

„Şerpii sunt animale care se mişcă foarte puţin, pentru a-şi conserva energia. Stau multă vreme nemişcaţi sau ascunşi şi probabil, vizitatorii respectivi doreau să îi vadă mai bine”, a explicat reprezentantul Grădinii Zoologice Braşov.

Dieta animalelor, dată peste cap de vizitatori


     Pe lângă acest gen de incidente, reprezentanţii Zoo Braşov spun că au mari probleme cu vizitatorii care hrănesc animalele. „La noi, fiecare animal are o dietă strictă. Din păcate, oamenii au tendinţa de a le da animalelor mâncare, de la popcorn şi pufuleţi la iarbă şi frunze. Acest lucru poate afecta bunăstarea animalelor”, a mai spus Alin Pînzaru.

Comentarii

Ultimă oră