Sari la conținut

Aparate, dispozitive şi echipamente medicale cumpărate cu bani europeni pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov

aparate-dispozitive-si-echipamente-medicale-cumparate-cu-bani-europeni-pentru-spitalul-clinic-judetean-de-urgenta-brasov

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian-Ioan Veștea, a semnat contractele de furnizare pentru patru loturi de bunuri medicale achiziţionate în cadrul proiectului cu finanțare europeană „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală a Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”.


Este vorba, printre altele despre două aparate de electrochirurgie monopolare şi bipolare, două sisteme complete de videoendoscopie şi colonoscopie, ecografe. Toate aceste bunuri vor fi livrate Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, urmând să fie montate şi puse în funcţiune imediat ce cabinetele Ambulatoriului vor fi disponibile. În momentul de faţă, o parte din aceste spaţii sunt ocupate de Unitatea de Primiri Urgenţe provizoriu, până când noua clădire a UPU va putea fi dată în folosinţă.


Trebuie precizat faptul că a fost finalizată şi achiziţia unei linii automate RT-PCR pentru teste de biologie moleculară incluzând detecţia COVID-19, contractul de furnizare fiind în curs de semnare la nivelul Consiliului Judeţean.


Aşadar, din totalul de 11 loturi de echipamente, aparate şi mobilier prevăzute în acest proiect şi pentru care s-au desfăşurat proceduri de achiziţie pe parcursul anului 2020, nouă loturi au fost adjudecate, iar patru dintre ele au ajuns deja la Spitalul Judeţean. Vorbim despre un computer tomograf (Lotul 1), 34 de echipamente medicale (Lotul 2), şapte echipamente oftalmologice (Lotul 4), un mamograf şi alte trei ecografe (Lotul 3).


„Aparatele, dispozitivele şi echipamentele medicale pe care le-am cumpărat cu bani europeni sunt de ultimă generaţie şi ele întregesc dotările moderne pe care dispun în prezent toate secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov. Ne-am consultat în permanenţă cu conducerea spitalului asupra necesităţilor din Ambulatoriu, în aşa fel încât să asigurăm cel mai performant instrumentar medical cu care să fie investigaţi şi trataţi pacienţii. Acelaşi lucru îl facem şi pentru Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean, ale cărei dotări sunt asigurate tot prin intermediul unui proiect cu finanţare europeană. Sunt convins că nu foarte multe spitale din România se pot lăuda cu echipamentele de care dispune acum Spitalul Judeţean. În acest an, cea mai importantă unitate spitalicească din judeţul Braşov va fi în integralitate modernizată, odată cu finalizarea tuturor lucrărilor de reabilitare a Staţionarului Central şi de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe”, afirmă preşedintele CJ Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Comentarii

Ultimă oră