Sari la conținut

Apă şi canalizare la standarde europene pentru locuitorii din Rupea şi Rupea Gară

apa-si-canalizare-la-standarde-europene-pentru-locuitorii-din-rupea-si-rupea-gara

„Reabilitarea şi extinderea sistemelor de apă şi canalizare în judeţul Braşov” este un proiect de mare complexitate şi întindere, co-finanţat din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Sectorial Mediu (POS Mediu), implementat de către S.C Compania Apa Braşov S.A, în valoare totală de 565,64 milioane de lei, fără T.V.A., ce are în componenţă 13 contracte, dintre care 11 sunt de lucrări şi două de servicii.
Pentru locuitorii din oraşul Rupea, această investiţie înseamnă realizarea unei aducţiuni Dopca – Rupea, în valoare de 3,25 milioane de lei, reabilitarea Staţiei de tratare a apei potabile Bogata, în valoare de 8,75 milioane de lei, reabilitarea reţelei de distribuţie a apei şi extinderea reţelei de canalizare, în valoare de 8,45 milioane de lei şi extinderea reţelei de canalizare şi a conductei de refulare în Rupea Gară.
Aceştia trebuie să mai ştie că lucrările privind alimentarea cu apă s-au desfăşurat pe o lungime de 7,4 km pe următoarele străzi: Republicii, 1 Decembrie, Văii 1, Fagului, 15 Noiembrie, Târgului, Pârâului, Sergent Boieriu  şi zona rezervoarelor. Cele privind reţeaua de canalizare s-au realizat pe următoarele străzi: Republicii, Promenăzii, Teilor, Pieţii, Pădurii, Între Grădini, Văii, 1 Decembrie, Rândul Scurt, Târgului, Mal stâng Fişer, Fagului şi A.P. Bănuţiu.
Pentru locuitorii din Rupea Gară, lucrările au în vedere sistemul de canalizare prin realizarea unei conducte de refulare pe DN 13 şi prin construirea unui colector Homorod – Hoghiz pe DJ 131A.
Beneficiile, în urma realizării investiţiilor sunt importante pentru populaţia oraşului Rupea şi au în vedere: furnizarea către consumatori de apă potabilă de calitate, reducerea riscului de îmbolnăviri, precum şi creşterea gradului de contorizare în rândul consumatorilor.
Fiind conştientă de disconfortul creat, Compania Apa Braşov S.A cere scuze locuitorilor din oraşul Rupea şi îi asigură că va întreprinde tot ce este necesar pentru urgentarea lucrărilor, bazându-se şi pe înţelegerea populaţiei în atingerea scopului: sănătatea cetăţenilor şi protejarea mediului înconjurător.

Compania APA:

Contact Center:
0268-926                                                          
Website:
www.apabrasov.ro

Comentarii

Ultimă oră