Sari la conținut
anul-wagner-2013-la-brasov

În cinstea anului Wagner 2013, Centrul Cultural German din Braşov oferă un recital de pian cu parafraze wagneriene şi o conferinţă despre Richard Wagner şi creierul uman. Cu această ocazie sunt invitaţi pianista Ana-Marija Markovina şi profesorul dr. Helmut Reuter de la Universitatea din Bremen.

Vineri, 22 noiembrie,  la Liceul de Muzică „Tudor Ciortea“, de la ora 18.30 are loc un recital de pian și conferinţa despre Richard Wagner . Intrarea e liberă.

Sâmbătă, 23 noiembrie, la Facultatea de Muzică din Braşov, de la ora 12, are loc un Curs de măiestrie cu pianista Ana-Marija Markovina.

Precizăm că pianista Ana-Marija Markovina va susţine şi un concert cu orchestra Filarmonicii din Braşov, joi, 21 noiembrie la Sala Patria, de la ora 19.00.

Născută în Croaţia, Ana-Marija Markovina a studiat la Berlin, Viena şi Weimar şi trăieşte astăzi în Köln. Activitatea sa concertistică a purtat-o deja în peste 40 de ţări.

Profesorul Helmut Reuter, doctor în filologie şi licenţiat în psihologie, s-a născut în 1946 în Köln. După diverse activităţi în cercetarea universitară, în psihiatrie, psihoterapie şi în consilierea de viaţă, a fost numit profesor asociat la Universitatea din Bremen.

Comentarii

Ultimă oră