Sari la conținut

Antrenorii de la Corona vor organiza ore de sport în şcolile braşovene

antrenorii-de-la-corona-vor-organiza-ore-de-sport-in-scolile-brasovene

Corona BRAŞOV începe campania „Sportul în şcoli” pentru încurajarea elevilor să facă mișcare și pentru recrutarea copiilor în cluburile sportive.


    Trei şcoli gimnaziale din municipiul Braşov - cele cu numerele 9, 11 şi 27 - vor face parte din proiectul pilot „Sportul în şcoli”.

Clubul Sportiv Corona a propus acest program, iar inițiativa a fost transpusă într-un proiect de hotărâre de Consiliu Local la Braşov.

„Prin acest program ne dorim să desţelenim sportul de masă şi educaţia fizică din şcoli, unde se ştie că, la nivelul claselor primare, această activitate suferă şi este realizată de foarte puţini învăţători, iar cadrele de specialitate lipsesc”, a declarat preşedintele Clubului Sportiv Corona, Liviu Dragomir.

Cele trei şcoli au fost selectate pentru debutul programului deoarece se află în apropierea Sălii Sporturilor, iar orele de educaţie fizică se vor desfăşura în zilele de sâmbătă. Intenţia iniţiatorilor este de a-i face pe cei mici să îndrăgească sportul, apoi să-l şi practice pe termen lung. Cu aceeași ocazie va avea loc și o campanie de informare cu ajutorul a 20 de antrenori care sunt şi profesori de educaţie fizică şi sport, cu simţ pedagogic.


   „Cu o săptămână înainte de ziua programată pentru activităţi vom promova evenimentul în clasele primare, pentru că, în primul rând, vrem să-i motivăm pe cei mici. Apoi, sâmbăta, vom intra în aceste şcoli cu aproximativ 15 - 20 de antrenori, care sunt şi profesori de educaţie fizică şi sport. Vom efectua exerciţii prin care încercăm să scoatem copii din mediul digital în care s-au afundat foarte mult, dar şi să-i facem să iubească activităţile sportive”, a explicat Dragomir.

„Mulţi copii au deficienţe ale coloanei vertebrale”

Liviu Dragomir a afirmat că la nivelul copiilor de 6 – 12 ani există deficienţe în ceea ce priveşte alergarea sau motricitatea. „Mulţi copii au deficienţe ale coloanei vertebrale, din cauza timpului foarte mare petrecut în faţa calculatorului sau cu telefoanele în mână. Trebuie să facem mari eforturi pentru a-i deprinde, în primul rând să alerge, lucrul pe care ar fi trebuit să îl înveţe la orele de educaţie fizică şi sport. Aceste activităţi vor şi o continuitate, astfel încât ei să poată activa în cluburile sportive. Noi vom realiza exerciţii specifice pentru 4 sporturi, respectiv handbal, hochei, patinaj şi scrimă. Vom avea materialele necesare practicării aceste discipline, adică porţi gonflabile sau echipament luminos pentru scrimă, care semnalizează anumite lovituri. La patinaj vom avea role. Ne dorim ca aceste activităţi să se desfăşoare, în primul rând, în aer liber, dar în cazul în care vremea nu ne va permite, vom intra în sălile de sport. În principal vrem să fim în curtea şcolii, pentru a ocupa acele baze sportive pe care şcolile le au la dispoziţie, sunt bine dotate, dar, din păcate, în zilele de sâmbătă şi duminică, copii nu le folosesc”, a mai spus preşedintele Coronei.


    Pe de altă parte, Dragomir a tras un semnal de alarmă și a semnalat şi un fenomen îngrijorător şi anume, acordarea cu prea mare uşurinţă a scutirilor medicale pentru orele de educaţie fizică şi sport în cazul copiilor din clasele primare.

„Nu vorbim de o activitate care necesită un efort atât de mare al copiilor, care să le pună sănătatea în pericol. Din păcate, a devenit o practică din partea multor părinţi, excesiv de grijulii, care încearcă să obţină scutiri medicale pentru a-şi proteja copiii. Nu ar fi rău să se reglementeze ca doar medicii de specialitate să poată elibera o astfel de scutire, nu medicul de familie, care, se ştie, cunoaşte familia şi, la rugăminţile părinţilor, eliberează scutirile medicale fără prea multe justificări”, a mai spus Liviu Dragomir.

Comentarii

Ultimă oră