Sari la conținut

Amenzile în construcţii se majorează începând de astăzi

amenzile-in-constructii-se-majoreaza-incepand-de-astazi

Cuantumul lor va fi dublat faţă de nivelul de până acum.

Firmele de construcții, dar și persoanele fizice care modifică sau demolează o lucrare fără autorizare sau fără un proiect verificat de către specialiști atestați ori nu respectă termenul de finalizare a lucrării, vor primi începând de astăzi o amendă dublată comparativ cu nivelul de până acum, cuprinsă între 20.000 de lei și 40.000 de lei.

Majorarea a fost decisă printr-un proiect aprobat recent de Parlament și care este aplicabil începând din data de 24 august 2016.

Persoanele fizice şi juridice care nu respectă normele referitoare la calitatea în construcţii vor putea fi sancţionate mult mai dur decât până acum, reiese din actul normativ. Concret, amenzile aplicabile în momentul de faţă vor fi dublate, pentru a contracara scăderea calităţii în construcţii.

Astfel, faptele de natură contravenţională amendate până în prezent cu sume cuprinse între 10.000 şi 20.000 de lei vor fi sancţionate, începând de astăzi, cu sume cuprinse între 20.000 şi 40.000 de lei.

Persoanele care își fac o locuință nouă sau care și-o modernizează pe cea veche fără a respecta normele legale de calitate riscă, începând de astăzi, amenzi de până la 40.000 de lei, în condițiile în care sancțiunea maximă era până acum de cel mult 20.000 de lei.

Mai exact, au fost majorate semnificativ toate amenzile prevăzute de Legea calității în construcții, plus că s-au introdus perioade de garanție pentru clădiri, în funcție de importanța acestora.

Comentarii

Ultimă oră