Sari la conținut

Amenzi pentru mobila veche abandonată pe platformele de depozitare a deșeurilor

amenzi-pentru-mobila-veche-abandonata-pe-platformele-de-depozitare-a-deseurilor

V-ați cumpărat mobilă nouă, ce faceți cu cea veche?

Sfatul polițiștilor locali este să contactați una dintre firmele de salubrizare autorizate, altfel riscați să fiți amendați. Este și cazul a doi brașoveni care încercau să scape de piesele vechi de mobilier, pe care voiau sa le abandoneze la platformele de depozitare a deșeurilor. Cei doi au fost sancționați contravențional cu o amendă totală în valoare de 1.600 de lei.


Cetățenii Brașovului trebuie să știe că depozitarea ori abandonarea deșeurilor de orice tip pe domeniul public sau privat al municipiului Brașov constituie contravenție și se sancționează conform HCL nr.149/2017, cu amendă de la 800 la 1600 lei pentru persoanele fizice, și de la 1600 la 2500 lei, pentru persoanele juridice.

De asemenea, locuitorii orașului mai trebuie să știe că pentru evacuarea deșeurilor mari sau din construcții sunt operatori de salubritate special acreditați la care trebuie să apeleze; de aceea le atragem atenția să nu mai solicite astfel de servicii persoanelor neautorizate, care, de obicei, lasă gunoaiele la întâmplare.

Comentarii

Ultimă oră