Sari la conținut

Amenzi în valoare de 13.000 de lei, date de inspectorii brașoveni de la Siguranța Alimentelor în minivacanță

amenzi-in-valoare-de-13000-de-lei-date-de-inspectorii-brasoveni-de-la-siguranta-alimentelor-in-minivacanta

Inspectorii de la Siguranța Alimentelor Brașov au derulat controale în mai multe unități de alimentație publică din județ, dar și la comercianții care au participat la diverse evenimente organizate în intervalul 10 – 15 august, scrie Biz Brașov.

Astfel, au fost descoperite mai multe nereguli legate de întreținerea spațiilor și a ustensilelor de lucru, respectarea bunelor practici de igienă și producție sau depozitarea alimentelor.

Inspectorii au identificat și lipsa contraprobelor de alimente în restaurante, neprotejarea spațiilor de producție cu plase împotriva insectelor sau substanțe decontaminate insuficient.

În total, au fost aplicate 11 amenzi în valoare de 13.600 de lei.

Reprezentanții DSVSA au controlat în perioada menționată 51 de restaurante, terase și pensiuni, patru unități de tip catering, trei pizzerii și fast-food-uri, șase magazine alimentare și 13 depozite de produse alimentare, potrivit presei locale.

Totodată, au fost verificați și comercianți care au participat la evenimente în Cristian, Râșnov, Bran, Poiana Mărului și Sâmbăta de Sus.

Comentarii

Ultimă oră