Sari la conținut

AMB lansează un concurs pentru tinerii cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani

amb-lanseaza-un-concurs-pentru-tinerii-cu-varste-cuprinse-intre-13-si-18-ani

Agenția Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Brașov implementează împreună cu alți parteneri europeni proiectul „Careforest - Taking care of forest for protecting local and global ecosystems and human life” (2019-1-ES01-KA201-065866) finanțat prin programul Erasmus Plus.


Proiectul oferă posibilitatea elevilor de a dobândi cunoștințe și competențe cu privire la păduri și impactul schimbărilor climatice asupra acestora, iar obiectivele proiectului sunt creșterea gradului de conștientizare a tinerei generații cu privire la îngrijirea și protejarea pădurilor precum și protejarea populației în cazul unor catastrofe cauzate de incendii forestiere.


În acest context se lansează un concurs de scurtmetraje / video care se va desfășura independent în fiecare dintre țările partenere urmând un set de reguli comune:


1. Filmele trebuie să fie originale, cu o durată maximă de 3 minute (inclusiv titlul, autorul/autorii și genericul); sigla proiectului CAREFOREST și a programului ERASMUS + trebuie inserate la finalul materialului.


2. Filmele trebuie să fie prezentate în limba engleză sau într-una dintre limbile parteneriatului (norvegiană, portugheză, română sau spaniolă) cu subtitrări în engleză.


Concursul este adresat elevilor cu vârste cuprinse între 13 și 18 ani, iar tematica filmului trebuie să aibă legătură cu pădurea, viața forestieră, protecția împotriva incendiilor și/sau dezvoltarea rurală durabilă.


Premiile se vor acorda atât la nivel internațional (Premiul I: 600 €, Premiul II: 400 €, Premiul III: 200 € - în vouchere pentru achiziționarea unor obiecte/accesorii IT), cât și la nivel național (Premiul I: 600 lei, Premiul II: 450 lei, Premiul III: 300 lei - în vouchere pentru achiziționarea unor obiecte/accesorii IT).


Termenul limită de transmitere a materialelor video este 30 aprilie 2021, iar publicarea rezultatelor se va face pe 27 mai 2021 pe website-ul și pagina de Facebook ale proiectului CAREFOREST, precum și ale Agenției Metropolitane Brașov.


Regulamentul oficial al concursului este disponibil pe https://www.metropolabrasov.ro/

Comentarii

Ultimă oră