Sari la conținut

Am bătut campioana la ea acasă! CSM Târgovişte - Olimpia CSU Braşov 62-81

am-batut-campioana-la-ea-acasa-csm-targoviste-olimpia-csu-brasov-6281

Olimpia CSU Braşov este de departe revelaţia turului de campionat în Liga Naţională de baschet feminin. Formaţia antrenată de Dan Calancea şi Nenad Marinkovici a produs o nouă surpriză frumoasă şi au reuşit să câştige chiar în fieful campioanei CSM Târgovişte, dar nu oricum, ci de o manieră categorică, la 19 puncte diferenţă.

Meciul a fost controlat în totalitate de „olimpice”, care nu au oferit nicio şansă târgoviştencelor. Încă din primul sfert, braşovencele aveau un avans de 8 puncte, care s-a mărit până la pauza mare la 21 de puncte. Cu Carla Bartee imbatabilă sub panou, 10 recuperări, şi cu Biljana Pesovic în zi de grație la aruncările de la distanță, Olimpia CSU nu avea cum să aibă probleme. Ana Ferariu a fost din nou surpriza plăcută, cu două aruncări reuşite de la trei puncte.

În schimb, CSM Târgovişte s-a făcut de râs. Campioana nu a trecut pe foaia de arbitraj decât nouă baschetbaliste, dintre care au jucat doar şapte. În cele din urmă, s-a terminat 81-62 pentru Olimpia CSU Braşov, care a terminat turul sezonului regulat pe locul 2 în clasament, o poziţie aproape nesperată înainte de startul sezonului. Jucătoarele lui Dan Calancea nu au cedat decât în două partide, ambele în deplasare, cu Sf. Gheorghe şi ICIM Arad. În rest, victorii pe linie.

Olimpia CSU Braşov va juca miercuri la Arad, în sferturile de finală ale Cupei României.

CSM Târgovişte - Olimpia CSU Braşov 62-81 (11-19, 8-21, 21-24, 22-17)

Târgovişte: Antoinette Thompson 4 (1x3), Donica Cosby 17 (2x3), Tabytha Wampler 15, Adina Pop 4, Larisa Toma 4, Earnesia Williams, Andreea Olah 11 (1x3), Raluca Alecu, Andreea Huţanu 7. Antrenor: Predrag Vasic. Braşov: Carla Bartee 14 (4x3), Janae Sharpe 20, Gabriela Irimia 10 (1x3), Biljana Pesovic 13 (1x3), Dora Ardelean, Jelena Mitic 8 (1x3), Iulia Brezoi, Andra Haas, Ana Ferariu 12 (2x3), Maria Ferariu 2, Ruxandra Chiş 2, Andreea Bogăţeanu. Antrenor: Dan Calancea.

Comentarii

Ultimă oră