Sari la conținut
alerta-falsa-de-gripa-aviara-

Angajatul Aeroportului Internaţional din Sibiu, în vârstă de 30 de ani, care a murit luni, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, nu a decedat de vreun tip de gripă, conform analizelor făcute la Institutul Cantacuzino.
'În ceea ce priveşte pacientul decedat în data de 6 ianuarie, acesta a prezentat o infecţie respiratorie acută, posibil de etiologie virală, complicată cu o suprainfecţie bacteriană. Evoluţia clinică nefavorabilă a bolii a dus la apariţia unei stări septice, complicată cu tromboembolism pulmonar, ceea ce a dus la deces', se arată într-un comunicat emis miercuri, de către conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Tânărul avusese mai multe probleme de sănătate, depistate încă de anul trecut.

Reamintin că presa a relatat, că există suspiciuni de gripă aviară sau gripă porcină în legătură cu decesul angajatului aeroportului sibian.
De asemenea oficiali ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au confirmat faptul că nu s-a înregistrat niciodată gripă aviară la om, în judeţul Sibiu. Nici în 2013, nici în 2014, nu a murit nimeni din cauza gripei, în judeţul Sibiu.
În prezent, în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu sunt internaţi începând de marţi seara, doi bărbaţi, suspecţi de gripă, angajaţi ai Aeroportului Internaţional din Sibiu. Analizele celor doi pacienţi au fost trimise miercuri, de urgenţă, la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Starea celor doi pacienţi este 'bună', potrivit medicilor.

Comentarii

Ultimă oră