Sari la conținut

ALDE se organizează. Meleşcanu - vicepreşedinte

alde-se-organizeaza-melescanu-vicepresedinte

Senatorul Niculae Nasta a fost numit secretar general al ALDE, în urma demisiei deputatului Daniel Chiţoiu, care a anunţat că se retrage din politică ”pentru perioada ce va urma”, iar Teodor Meleşcanu, care a intrat zilele trecute în această formaţiune politică a fost numit vicepreşedinte.

„La acest început de an am luat decizia de a renunţa la funcţia de secretar general ALDE şi de a face paşii necesari retragerii din viaţa politică pentru perioada ce va urma, astfel încât să pot dedica mai mult timpul activităţii profesionale”, a spus Daniel Chiţoiu, afirmând că rămâne membru ALDE, „liberal, un om dedicat ideilor şi principiilor de dreapta, un susţinător al ALDE şi al proiectelor sale”.

Comitetul de unificare ALDE a validat şi numirea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de vicepreşedinte al formaţiunii, care va avea ca responsabilităţi principale problemele de politică externă şi de securitate naţională, potrivit lui Călin Popescu Tăriceanu. Acesta a mai anunţat că Biroul Politic Central al ALDE se va reuni, săptămâna viitoare, pentru a discuta programul politic şi manifestul electoral. Potrivit lui Tăriceanu, ALDE va avea, începând cu această săptămână, o serie de întâlniri cu organizaţiile locale, iar săptămâna viitoare, pe 22 ianuarie, va avea o reuniune la Bacău, unde vor fi prezente organizaţiile din Moldova. Întrebat dacă a mai purtat discuţii şi cu alţi membri PNL pentru a se înscrie în ALDE, Tăriceanu a răspuns pozitiv, susţinând însă că nu are în vedere o politică de alianţe în anul electoral 2016. Sursa mediafax.ro.

Comentarii

Ultimă oră