Sari la conținut

„Ajungem MARI“ caută voluntari pentru copiii din centrele de plasament din Brașov

ajungem-mari-cauta-voluntari-pentru-copiii-din-centrele-de-plasament

„Învață-mă să citesc!“, devenind voluntar pentru copiii din centrele de plasament!


   Mulţi copii şi adolescenţi din centrele de plasament din Brașov au nevoie de încurajare să înveţe şi să se orienteze.

„Ajungem MARI“ caută 1 000 de voluntari până pe 9 septembrie 2018, pentru a coordona 2 000 de copii din 24 de județe, printre care și Brașov.

Voluntarii din programul educațional „Ajungem MARI“ dăruiesc 3 ore pe săptămâna pentru a deveni profesori şi modele pentru copiii şi tinerii din centre sociale şi de plasament.

19.000 de copii din toată țara se află în centre de plasament, iar în prezent numărul personalului şi voluntarilor e insuficient.

„E nevoie de mai multă implicare din partea comunităţilor locale pentru ca aceşti copii şi tineri cu un trecut trist să poată spera la un viitor mai bun. Ne dorim ca oamenii să înţeleagă că e nevoie de ei, de prezenţa şi căldura lor, iar dacă stăm şi aşteptăm reforma statului sau a sistemului, lăsăm copiii din centre să crească fără repere şi modele.”, a mărturisit Iarina Taban, director şi fondator al programului.

Pentru voluntari zâmbetele copiilor, îmbrățișările și lecțiile frumoase sunt răsplata și cel mai mare câștig.

„Una dintre cele mai prețioase lecții pe care o iau cu mine este aceea de „a fi acolo”. Cred că doar împreună putem ajunge Mari sau doar Oameni”, a explicat un voluntar.

Prin proiectul de voluntariat, în urma selecţiei şi a unui training iniţial, voluntarii susţin în centre, săptămânal, timp de cel puțin 6 luni, şedinţe interactive de pregătire şcolară, ateliere creative sau de cultură generală, punând mult accent pe încurajarea copiilor. Fiecare voluntar le transmite copiilor cunoştinţele lui, în funcţie de pasiuni şi abilităţi, de la română, matematică şi engleză, până la informatică, muzică, teatru, arte plastice, educaţie pentru sănătate sau financiară.

Sunt căutaţi voluntari adulţi, dar şi tineri peste 16 ani, din orice domeniu, care să creadă în potenţialul copiilor, să îi înţeleagă şi asculte.

Copiii sunt foarte încântaţi când voluntarii sosesc la ei și se bucură din toată inima de activitățile pe care le desfășoară împreună.

Toate detaliile despre organizarea proiectului şi formularul online de înscriere se găsesc pe site-ul www.ajungemmari.ro la secţiunea Devino voluntar.

Comentarii

Ultimă oră