Sari la conținut

AJOFM îi învaţă pe liceeni ce trebuie să facă după absolvirea cursurilor

ajofm-ii-invata-pe-liceeni-ce-trebuie-sa-faca-dupa-absolvirea-cursurilor

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Braşov desfăşoară în perioada martie-mai  2018 o campanie de informare pentru viitorii absolvenţi ai promoţiei din acest an, în toate unităţile de învăţământ din judeţul Braşov.

Concret, reprezentanţii instituţiei merg în clasele terminale din licee, unde stau de vorbă cu viitorii absolvenţi, le prezintă serviciile prevăzute prin lege, prevederile legale privind indemnizaţia de şomaj şi convenţiile pe care un angajator le poate încheia dacă încadrează absolvenţi; cursurile de formare profesională; modalitatea de întocmire a unui CV și de prezentare la interviu; oferta de locuri de muncă vacante în judeţ şi în străinătate și altele.

De asemenea, reprezentantul EURES din cadrul AJOFM Braşov prezintă serviciile gratuite de care pot beneficia cei care doresc să ocupe un loc de muncă în Spaţiul European.

Potrivit directorului executiv al AJOFM Brașov, Liliana Dragomir, cu această ocazie se urmăreşte creşterea şanselor de ocupare prin activitatea de informare, consiliere şi orientare profesională a elevilor din învăţământul preuniversitar.

Comentarii

Ultimă oră