Sari la conținut

Tratarea cancerului la privat nu-i pentru oricine, doar pentru cei cu bani mulți! De la prima strigare, până să ți se prescrie un tratament adecvat, trebuie să scoți din portofel aproape 20 de milioane de lei vechi. De acești bani, la clinica privată super dotată, ți se acordă consultație, o simulare pe aparatură performantă, precum și verificarea rezultatelor. Apoi vine și rândul tratamentului, individualizat, foarte scump. Aceeași procedura se putea face, fără costuri pentru pacienți până nu demult la Spitalul Județean. Acum, însă, existムmari probleme legate de lipsa de personal. Specialiștii au migrat spre clinica privată pentru condiții de muncă și de salarizare superioare.

Bolnavii de cancer suferă nu doar de dramatică afecțiune! În plus ei au probleme și cu tratamentul, care nu mai poate fi făcut la Spitalul Județean din cauza lipsei personalului specializat.

“Noi la Spitalul Judeţean avem un aparat care mai are autorizaţie de funcţionare, încă un an de zile. Deci până în iunie 2013. Apoi  nu va mai putea funcţiona nicicum. Ar trebui achiziţionat alt aparat de Minister. La ora actuală pentru un an de zile am mai putea lucra pe el, însă  ne trebuie personal medical“ a declarat  Marius Neculoiu, manager la Spitalul Judeţean Braşov. Bolnavii mai au la îndemână o variantă: să se adreseze clinicii private, însă doar dacă au buget pe măsură, pregătit pentru asta.  Sumele prezentate sunt extrem de mari pentru mulți bolnavi, deși tehnologia este performantă.
“Consultaţia  făcută de către medicul specialist costă 120 de lei. Apoi medicul stabileşte când se fac procedurile şi în ce mod. Simularea este 900 de lei, iar verificarea după simulare tot 900 de lei. “ a precizat o angajată a clinicii private.
Sumele prezentate sunt foarte mari pentru multe familii brașovene.
“Acceleratorul de la clinica privată este foarte performant, este de ultimă generaţie. E foarte bun şi se pot face tratamentele corect. Însă există persoane care pot să plătească fără nicio problemă o coplată, există persoane  care cu mari eforturi reuşesc să strângă nişte bani pentru o coplată. Şi există persoane care sub nicio formă nu pot să plătească suplimentar şi pentru aceştia va deveni o problemă tratamentul cu radioterapie pentru afecţiunea oncologică”a adăugat Neculoiu.
Mulți dintre bolnavi nu vor avea de suferit, din cauza lipsei sumelor necesare tratamentului la privat.  Mulți dintre bolnavi vor avea de suferit, din cauza lipsei sumelor necesare tratamentului la privat.

Comentarii

Ultimă oră