Sari la conținut

Agresorii bătrânului din Pasajul Victoriei riscă ani grei după gratii

agresorii-batranului-din-pasajul-victoriei-risca-ani-grei-dupa-gratii

Minim 5, maxim 20 de ani de închisoare pentru agresorii bătrânului din pasaj. Tinerii care l-au bătut cu bestialitate pe bătrânul din pasaj vor fi judecaţi pentru tentativă de omor. Procurorii au anunţat miercuri schimbarea încadrării juridice a faptei.

Cei doi tineri care au bătut crunt un bătrân în pasajul din zona Hidromecanica din Braşov riscă între 5 şi 15 ani de închisoare sau chiar între 7 şi 20 de ani de stat după gratii.

Aceasta survine ca urmare a schimbării încadrării acuzaţiilor în tentativă de omor, iar, în cazul în care aceasta s-a produs sub influenţa băuturilor alcoolice, pedeapsa este mai mare.

Schimbarea încadrării de la „lovire şi alte violenţe” la „tentativă de omor” a fost dispusă miercuri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

„Cei doi inculpaţi au prevăzut posibilitatea suprimării vieţii bătrânului, pe care nu au urmărit-o, dar au acceptat-o”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Adrian Aldea, procuror şef secţie urmărire penală în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov.

„Inculpaţii se află în stare de arest preventiv, din data de 1 aprilie 2018. Dosarul penal a fost declinat de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov, fiind înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov la data de 10 aprilie 2018. Cercetările continuă în cauză pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi în vederea răspunderii judiciare. Actele de urmărire penală în prezenta cauză s-au efectuat cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov - Serviciul de Investigaţii Criminale”, se mai arată în comunicat.

Dumitru Neculai, bătrânul agresat în pasaj, în vârstă de 68 de ani, se află în continuare internat la Spitalul Judeţean Braşov, unde a ajuns imediat după agresiune.

Comentarii

Ultimă oră