Sari la conținut

Agenți de poliție rutieră cercetați pentru luare de mită și abuz în serviciu

agenti-de-politie-rutiera-cercetati-pentru-luare-de-mita-si-abuz-in-serviciu

Față de 7 agenți din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au fost luate măsuri sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită și abuz în serviciu. Astfel, cu 2 polițiști au fost încheiate acorduri de recunoaștere a vinovăției, cu alți 2 urmând ca în cel mai scurt timp să fie încheiate astfel de documente, iar față de ceilalți 3 au fost luate, inițial, o serie de măsuri preventive (reținere și, ulterior, control judiciar), urmate de punerea în mișcare a acțiunii penale.

Cercetările au fost demarate în baza sesizării din oficiu a polițiștilor anticorupție ai D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Brașov, înaintată unității de parchet competente.

Conform probatoriului administrat, aceștia au primit mită constând în sume de bani, în repetate rânduri, de la conducători auto, pentru a nu dispune măsuri de sancționare contravențională privind încălcarea legislației circulației pe drumurile publice. În cazul celor 4 polițiști care au recunoscut săvârșirea faptelor au fost sau urmează să fie încheiate acorduri de recunoaștere a vinovăției prin care sunt condamnați la pedepse cu închisoarea pe o perioadă de 3 ani cu suspendare, cu un termen de supraveghere de 3 ani și interdicția de a mai fi polițist în această perioadă, în 3 dintre situații aceștia solicitând trecerea în rezervă cu drept la pensie, iar unul dintre polițiști și-a dat demisia.În alte două situații, cercetările se efectuează cu inculpații sub măsura controlului judiciar, iar un inculpat este cercetat în stare de libertate.

Comentarii

Ultimă oră