Sari la conținut

Află cum va celebra Braşovul 25 de ani de la revolta din Steagu

afla-cum-brasovul-va-celebra-25-de-ani-de-la-revolta-din-steagu

Revolta din 15 noiembrie 1987 este un subiect  neinteresant pentru oamenii politici. Este concluzia la care a ajuns președintele Asociației, deputatul PDL Florin Postolachi.
El se simte trădat și dezamăgit din cauza că până și colegii de partid au arătat timp de mai bine de trei ani, multă ignoranța față de acest eveniment, care a marcat  istoria românilor. “Este o mare dezamăgire faptul că clasa politică nu este atentă la lucruri de genul acesta. E o frustrare pe care o simt de trei ani. Spun cu tristeţe lucrul acesta pentru că am văzut în multe ţări, de exemplu Polonia sau Ungaria, felul în care îşi  sărbătoresc eroii” a spus Florin Postolachi, președintele Asociaţiei 15 Noiembrie 1987.
Postolachi promite însă că brașovenii nu vor fi uitați, astfel că, la 25 de ani de la revoltă muncitorilor Asociația va organiza evenimente în amintirea celor ce au avut de suferit.  Seria de manifestări va începe la Braşov pe 15 septembrie. “În Piaţa Sfatului vom deschide pe 15 septembrie o expoziţie de fotografie care să cuprindă cronologia evenimentelor din timpul revoltei din 15 noiembrie, dar şi fotografii de la revolta minerilor de la Motru din 1970 şi a minerilor din Valea Jiului din 1977. Să fie ca un muzeu în aer liber unde vor fi expuse peste 200 de fotografii, care va rămâne deschis până pe 15 noiembrie”, a spus preşedintele Asociaţiei '15 Noiembrie 1987 Braşov. Odată cu începerea anului şcolar, Asociaţia va derula un proiect dedicat exclusiv elevilor, prin care ei să se documenteze cu privire la elementele de viaţă cotidiană specifice perioadei comuniste, pe care să le prezinte ulterior în cadrul unui concurs de lucrări grafice şi eseuri.  În ziua de 15 noiembrie va avea loc o conferinţă pe tema rezistenţei anticomuniste, urmată de dezbateri istorice şi de proiecţia filmului german "Vieţile altora" care prezintă viaţa unui cuplu din Berlin în perioada anilor '80.
Manifestările dedicate împlinirii a 25 de ani de la revolta anticomunistă a muncitorilor braşoveni mai cuprind “Crosul 15 Noiembrie - ediţia a -XXIII-a”, pe 17 noiembrie şi un meci demonstrativ.

Comentarii

Ultimă oră