Sari la conținut
adevarul-de-la-cantina

Un control tematic efectuat de comisarii OPC săptămâna trecută la cantina studenţească din Complexul Memo, a aprins scânteia unui conflict între reprezentanţii Univesităţii Transilvania şi specialiştii OPC. Conducerea instituţiei de învăţământ consideră exagerate declaraţiile legate de unele produse despre care s-a afirmat că sunt expirate. Ba mai mult reprezentanţii Universităţii Transilvania sunt de părere că toate aceste probleme au apărut odată cu internalizarea serviciilor de care beneficia instituţia de învăţământ.

,, Ceea ce se întâmplă în Universitatea Transilvania din Braşov,  nu deranjează nici studenţii nici cadrele didactice şi nici dezvoltarea Universităţii. Universitatea Transilvania din Braşov, de mai bine de un an, a luat măsuri prin care multe servicii care erau externalizate, nu le mai externalizează. (…) Aşa cum am anunţat tot într-o emisiunea de-a dumneavoastră, urma să nu mai avem serviciul de pază în cămine. Aş vrea să vă spun că în luna octombrie, comparativ cu luna septembrie, când am beneficiat de aceste servicii, economia lunară este de 55 de mii de lei noi. Într-un an este vorba de 6  miliarde de lei vechi, bani care mergeau la o firmă sau firme care asigurau paza. Nu mai merg acolo. De asemenea aş vrea să vă spun că au existat mai multe, să nu le spun oferte, intenţii, de a externaliza serviciile de masă. Universitatea Transilvania nu va face acest lucru, pentru că noi beneficiem de subvenţii pentru partea aceasta de cămine-cantine, adaosul commercial este de 20 la sută şi servim mâncare de calitate la un preţ foarte mic. Toţi studenţii apreciază asta. Aici aş face o paranteză. Niciunul dintre studenţii intervievaţi nu a avut vreun cuvânt de critică la adresa a ceea ce se întâmplă la cantină şi a mesei servite. Aş vrea să mai spun că inclusiv presa, după ce a terminat de filmat a rămas să servească masa la cantină. Pentru noi asta este dovada încrederii în cantină. ,,  a declarat prof.univ.dr.ing.Ioan Vasile ABRUDAN – rector Universitatea Transilvania BRAŞOV, în cadrul emisiunii MIX Actual, difuzată pe Mix 2 TV şi moderată de Onelia Pescaru.

Rectorul Universităţii a mai spus, în cadrul aceleaşi emisiuni că ,, mai sunt şi alte interese, care probabil sunt afectate, legate de anumite spaţii care sunt tentante pentru anumite firme. Răspunsul Universităţii şi a rectorului Universităţii a fost întotdeauna nu, pentru că putem să oferim noi aceste servicii şi să ne reducem cheltuielile. (…) De asemenea vreau să anunţ diversele persoane interesate, că Universitatea Transilvania are inteţia de a internaliza şi alte servicii. Vor mai fi deranjamente, dar fiecare leu economisit va fi pentru studenţii Universităţii şi pentru cadrele didactice ale Universităţii. ,,

Întreaga emisiune o puteţi urmări aici!

Comentarii

Ultimă oră