Sari la conținut

Activități preventive desfășurate de polițiști în taberele școlare

activitati-preventive-desfasurate-de-politisti-in-taberele-scolare

În această vară, pe perioada vacanței, polițiștii Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității Brașov au desfășurat mai multe activități informativ-preventive în taberele organizate pe raza județului Brașov în vederea creșterii gradului de siguranță a copiilor și tinerilor, dar și pentru responsabilizarea organizatorilor taberelor.

Astfel, au fost avut loc 35 de întâlniri în 17 tabere școlare, la care au participat 1419 elevi și 176 cadre didactice din țară și străinătate. Întâlnirile au avut ca scop pregătirea antivictimală şi antiinfracţională a copiilor și tinerilor aflaţi în tabere, fiind abordate subiecte ca: prevenirea implicării copiilor în accidente rutiere (importanța respectării normelor rutiere privind deplasarea pe drumurile publice în calitate de pietoni, bicicliști sau pasageri), prevenirea dispariţiilor de minori, prevenirea violenţei și a implicării în fapte de furt, prevenirea consumului de alcool şi alte droguri, siguranţa pe internet. Activitățile interactive au prezentat un interes deosebit pentru copii și tineri, dar și pentru cadrele didactice însoțitoare, iar informațiile cu caracter preventiv orientate către grupul țintă au fost astfel mult mai ușor diseminate.

Cu această ocazie au fost purtate discuţii și cu organizatorii taberelor în legătură cu măsurile de siguranţă ale copiilor care trebuie luate atât pe timpul cât aceştia se află în incinta taberelor, cât şi pe timpul deplasărilor în excursii sau în drumeții. Întrucât pe raza județului Brașov există mai multe obiective turistice, spații de agrement, parcuri tematice, activitățile informativ-preventive au fost orientate și către aceste zone, distribuindu-se peste 1500 de materiale cu recomandări specifice vacanței de vară (flyere, afișe, broșuri).

Comentarii

Ultimă oră