Sari la conținut

Acțiuni pentru verificarea persoanelor arestate la domiciliu

actiuni-pentru-verificarea-persoanelor-arestate-la-domiciliu

Activități desfășurate în luna august 2016  de polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare

În luna august 2016, polițiștii Biroului Supravegheri Judiciare, împreună cu colegii din cadrul structurilor similare organizate la nivelul I.P.J.Brașov, au organizat și desfășurat acțiuni în județul nostru, pentru verificarea   modului de executare a arestului la domiciliu, precum și a persoanelor față de care s-a dispus măsura controlului judiciar. Acțiunile s-au realizat în conformitate cu prevederile Noului Cod de Procedură Penală și Legii nr. 254/2013.

La data de 31.08.2016, în evidențele I.P.J.Brașov se aflau 18 persoane arestate la domiciliu,148 persoane sub control judiciar și 2 sub control judiciar pe cauțiune.În luna august  2016 a încetat supravegherea față de 16 persoane aflate sub control judiciar și 4 în arest la domiciliu și au fost luate în supraveghere alte 16 persoane,dintre care 6 arestate la domiciliu și 10 sub control judiciar.

În ultima lună,polițiștii au efectuat 732 controale la domiciliile persoanelor arestate la domiciliu precum și verificări ale acestor persoane pe traseele de deplasare stabilite de instanțe,cu privire la respectarea lor și a altor obligații impuse.

În luna august, polițiștii au constatat și sesizat instanțele de judecată competente cu privire la 14 cazuri de încălcari ale obligațiilor unei persoane supravegheate, 1 pentru nerespectarea obligației de a se prezenta la unitatea de poliție de supraveghere, 7 pentru nerespectarea obligației de a nu comunica cu alte persoane, 4 pentru nerespectarea obligației de a nu părăsi imobilul în care se execută arestul la domiciliu și 2 pentru nerespectarea obligației de a nu părăsi localitatea de domiciliu.

Comentarii

Ultimă oră