Sari la conținut

Acțiune pentru refacerea parcului interactiv de sub Tâmpa

actiune-pentru-refacerea-parcului-interactiv-de-sub-tampa

Centrul de Voluntariat Brașov va organiza, în 2 septembrie 2016, o acţiune de refacere a parcului de sub Tâmpa, inaugurat în august 2014. La activitate vor participa un număr de 30 de voluntari, angajaţi la o companie multinaţională din Braşov, cunoscută pentru implicare în activităţi de voluntariat. Parcul este destinat activităților ecologice prin educație nonformală și este amenajat în zona verde de lângă sediul Direcției Județeane pentru Sport și Tineret Brașov de pe Strada Suișul Castelului nr. 1-3.

Evenimentul va fi organizat în intervalul 09.00-14.00 şi va consta din mai multe activităţi: refacere indicatoare, curaţirea rigolei, montare de elemente noi, vopsire mese şi bănci, pictarea unor elemente din flora şi fauna rezervaţiei Tâmpa, refacere grădină suspendată. În acelaşi timp vor fi organizate şi nişte ateliere creative pentru copii, care vor confecţiona obiecte care vor fi amplasate în parc.

“Această activitate este extrem de necesară, deoarece spaţiul, pe care l-am amenajat acum 2 ani împreună cu voluntarii, a fost degradat prin activităţi de vandalism iar unele elemente s-au  deteriorat din cauza fenomenelor naturale. Deşi, comportamentul unor persoane care vizitează parcul este neplăcut şi lipsit de consideraţie faţă de eforturile voluntarilor, vom încerca să păstrăm acest  parc unic în Braşov prin caracterul interactiv, într-o stare adecvată pentru activităţi de educaţie ecologică pentru copii sau de relaxare pentru braşovenii şi turiştii care îl vizitează.” a declarat Laura Istrate, coordonatorul activităţii.

Materialele necesare pentru refacerea parcului au fost oferite de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov, Centrul de Voluntariat Braşov şi compania multinaţională implicată în activitate-  Siemens, echipa Corporate Technology.

Comentarii

Ultimă oră