Sari la conținut
actiune-de-salubrizare-pe-masivul-tampa

Angajații operatorilor de salubritate împreună cu cei ai Serviciului Salvamont și ai Agenției Metropolitane Brașov (care este custodele Rezevaţiei Naturale Tâmpa) au derulat în 14 august 2018 o amplă acțiune de salubrizare a aleilor de Sub Tâmpa şi a potecilor de pe masivul Tâmpa, până în şaua Tâmpei.

 În total, s-au colectat aproximativ 14 metri cubi de deşeuri, cea mai mare parte fiind strânsă din zona aleilor.

Această acţiune face parte din campania municipalităţii de reparaţii mobilier urban şi salubrizare în zona Centrului Istoric și cea adiacentă, premergătoare desfăşurării Cerbului de Aur 2018.

Cu aceeași ocazie au fost refăcute și treptele și balustradele din zona de promenadă de la Turnuri, care erau destul de degradate, astfel ca turiștii care ajung în zonă să se poată plimba în deplină siguranță.

De asemenea, zilele acestea este în desfăşurare o amplă campanie de construire şi înlocuire a băncuţelor şi meselor de pe muntele Tâmpa, unde turiştii pot face un popas.

Salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Local Salvamont Braşov sunt implicaţi activ în această campanie, alături de reprezentanţi ai Agenţiei Metropolitane Braşov şi ai Regiei Publice Locale a Pădurilor Kronstadt, încercând astfel să ofere vizitatorilor un turism cât mai civilizat.

„Aceste băncuţe sunt mai mult decât utile în locurile foarte frecventate, în care ele ori lipseau până acum, ori au fost distruse ori s-au degradat”, au explicat salvamontiştii braşoveni.

Comentarii

Ultimă oră