Sari la conținut

Absolvenţii de liceu trebuie să se înscrie pentru a obține indemnizație de la AJOFM

absolventilor-de-liceu-trebuie-sa-se-inscrie-pentru-a-obtine-indemnizatie-de-la-ajofm

500 de absolvenţi şi-au depus dosarele la şomaj. Sunt mai mulţi faţă de anul trecut, când erau 130 de înscrişi!

Puţin peste 500 de absolvenţi ai promoţiei 2019 şi-au depus deja dosarele la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov, pentru a primi indemnizaţia de şomaj.


   Reprezentanţii AJOFM Braşov le reamintesc absolvenţilor de liceu că mai au la dispoziţie doar două săptămâni să se înscrie în evidenţele Agenţiei pentru a beneficia de indemnizaţie.


   Asta pentru că pe actul lor de absolvire scrie 31 mai 2019, iar ei au la dispoziţie doar 60 de zile de la absolvire pentru a-şi depune dosarele. După 1 august 2019, absolvenţii de liceu se mai pot înscrie în evidenţele AJOFM, dar nu vor mai primi „ajutorul de şomaj”, respectiv 250 de lei, acordat timp de 6 luni.

Dosarul trebuie să conţină, în original şi copie, actul de identitate, actele de studii sau calificare sau adeverinţa pe care este trecută data absolvirii, precum şi o adeverinţă medicală, din care să rezulte că persoana este clinic sănătoasă sau aptă de muncă ori că are eventuale restricţii medicale.


    Absolvenţii înscrişi în evidenţele Agenţiei pot solicita acordarea indemnizaţiei de şomaj doar după expirarea celor 60 de zile de la absolvire, dacă nu îşi continuă studiile, nu şi-au găsit un loc de muncă şi s-au înscris în evidenţele Agenţiei.


    Anul trecut, până la jumătatea lunii iulie, doar aproximativ 130 de absolvenţi îşi depuseseră dosarul.

Comentarii

Ultimă oră