Sari la conținut

Oraşul Râşnov a deschis Festivalul medieval „Turnirul Cetăţilor" din acest an.

În acest weekend la Grădina Cetăţii din Râşnov se reînvie atmosfera medievală: au loc lupte între cavaleri, show-uri cu spade, suliţe, turniruri cu cai şi spectacole nocturne, cu foc şi dansul ielelor.
Te îmbraci în cavaler. Nu  lipsesc nici specialităţile culinare medievale, meşterii sticlari, olari şi fierari, iar pentru cei mici sunt amenajate "grădiniţe medievale" unde copiii vor învăţa să mânuiască săbiile sau suliţele. Organizatorii au pus la dispoziţia  turiştilor şi 300 de costume. Astfel doritorii se pot costuma în cavaleri şi domniţe, cu care se pot fotografia.
Începe Turnirul. Aceste manifestări fac parte din cea de-a II-a ediţie a "Turnirului Cetăţilor". Fiecare zi a festivalului se va încheia cu show-uri de noapte, dansuri şi focuri de tabără, dar şi cu un spectacol mistic.  Primarul Râşnovului, Adrian Veştea, a precizat că evenimentul se va desfăşura în Cetate, chiar dacă aici se efectuează lucrări de restaurare în regim de urgenţă.
Promovare turistică.  "Turnirului Cetăţilor" se va desfăşura, pe lângă Râşnov, şi la Braşov (5-7 august), Bran (12-14 august) şi Făgăraş (18-21 august). Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Braşov, în parteneriat cu primăriile celor patru localităţi şi cu mai mulţi oameni de afaceri germani, şi a fost promovat în cadrul târgurilor de turism din Germania. Ocazia este pe măsură: sărbătorirea a 800 de ani de la intrarea Cavalerilor teutoni în Ţara Bârsei. Agenţiile de turism vând deja oferte de concediu pentru petrecerea timpului liber la munte alături de cavaleri şi domniţe.

CJ continuă reabilitarea cetăţilor. Pe lângă intervenţiile de urgenţă ce se efectuează la Cetatea din Râşnov, anul acesta ar putea începe şi lucrările la Cetatea din Făgăraş. "Consiliul Judeţean, în asociere cu Primăria Făgăraş, va investi aproximativ trei milioane de euro, pentru reabilitarea corpurilor de gardă din laturile de nord şi de sud ale cetăţii, precum şi a zidului de apărare. Deocamdată organizăm procedurile de achiziţie a lucrărilor şi sperăm ca în următorii doi ani să finalizăm lucrările", a declarat primarul Făgăraşului, Sorin Mănduc.  De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, a declarat că anul acesta va aloca fonduri şi pentru lucrările de renovare a cetăţilor din Râşnov şi Feldioara, dar se va implica şi în restaurarea fortificaţiei de la Rupea.

Comentarii

Ultimă oră