Sari la conținut

A început Pelerinajul la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva

a-inceput-pelerinajul-la-moastele-sfintei-cuvioase-parascheva

Chiar dacă praznicul Sfintei Cuvioase Parascheva va fi abia vineri, pe 14 octombrie, încă de astăzi a început cel mai mare pelerinaj ortodox din Romania.

Racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva a fost scoasă astăzi din Catedrala Mitropolitană pentru ca pelerinii sosiţi la Iaşi să se poată închina.

Un sobor de preoţi conduşi de Episcopul Vicar Calinic Botoşăneanu au purtat Racla în procesiune în jurul Catedralei Mitropolitane.

Ulterior, racla a fost aşezată pe un baldachin special amenajat în curtea Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei.

La ceremonial au luat parte pelerini veniţi din toate colţurile ţării. Raclei cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva i se vor alătura moaştele Sfântului Neofit Zăvorâtul, care vor fi aduse miercuri dimineaţa de la un lăcaş de cult din Cipru.

Moaştele vor rămâne la Iaşi până duminică.

Anual pelerini din ţară şi străinătate vin la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pentru a se închina, în preajma zilei de 14 octombrie, la racla cu moaştele Sfintei Parascheva.

În fiecare an, în preajma zilei de 14 octombrie, când se sărbătorește hramul Sfintei Cuvioase Parascheva, municipiul Iași devine cel mai mare centru de pelerinaj din țară și unul dintre cele mai mari din Europa. La moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar și la cele ale sfinților aduși în pelerinaj special cu această ocazie, vin să se închine atât ortodocși, cât și romano-catolici din țară și străinătate.

Comentarii

Ultimă oră