Sari la conținut

A început Festivalul berii din Munchen, Oktoberfest

a-inceput-festivalul-berii-din-munchen-oktoberfest

S-a dat startul festivalului Oktoberfest de la Munchen. Sâmbătă s-au deschis porţile celui mai mare festival din lume dedicat berii. Măsurile de securitate sunt drastice, în premieră, pentru că organizatorii se aşteaptă la peste şase milioane de vizitatori, iar evenimentele din acest an trimit cu gândul la multă precauţie. Festivalul berii Oktoberfest şi-a deschis porţile sâmbătă la Munchen. Însă, în ciuda măsurilor stricte de securitate impuse de autorităţi şi a vremii ploioase, iubitorii de bere nu s-au lăsat intimidaţi şi şi-au făcut apariţia la eveniment încă de la primele ore ale zilei.

Circa 450 de persoane vor asigura securitatea pe durata celor două săptămâni ale festivalului. Şeful poliţiei din Munchen a declarat că au decis să impună măsurile de securitate chiar dacă nu au primit nici un fel de informaţii cum că desfăşurarea festivalului s-ar afla sub vreo ameninţare.

Vizitatorii nu au voie să vină cu rucsace sau cu bagaje voluminoase, iar un gard mobil înconjoară zona unde se desfăţoară festivalul pentru ca toţi cei care participă să fie atent verificaţi. În cadrul festivalului au fost amplasate 14 corturi uriaşe.

Oktoberfest durează până pe 3 octombrie şi se aşteaptă ca acestă să atragă milioane de vizitatori. Acesta se desfăşoară din 1810 şi totul a pornit de fapt ca o cursă de cai cu prilejul unei nunţi regale în Bavaria.

Comentarii

Ultimă oră