Sari la conținut

A fost inaugurată noua clădire a Spitalului privat Sf. Constantin

a-fost-inaugurata-noua-cladire-a-spitalului-privat-sf-constantin

Spitalul conține noi secții cu tehnologie de ultimă generație

Astăzi, 19 septembrie 2019, noul spital privat Sf. Constantin a fost inaugurat la Brașov. Sediul se întinde pe o suprafață de aproximativ 11.500 mp, unde au fost amenajate secții cu 160 de paturi, șase săli de operație și două săli de transplant.

Spațiul spitalului privat este, de fapt, o fostă fabrică de chingi și panglici, cumpărată de compania care deține spitalul. Investiția a început în urmă cu patru ani, iar cea mai mare parte a fost susținută de compania Ropharma. Valoarea acesteia a ajuns la 23.000.000 de euro. În cadrul spitalului activează 250 de angajați.

,„Ne situăm în centrul României și sper să reușim să atragem și alte investiții, să ne mai urmeze și alții exemplul, pentru că este atât de multă nevoie de dezvoltarea sistemului de sănătate din România, care din păcate în multe aspecte este în suferință”, a declarat Mihai Miron, președintele Ropharma.

Deoarece tot mai mulți pacienți se îndreaptă către sistemul privat, spațiile spitalelor private sunt insuficiente. Pe lângă numărul dublu de paturi față de vechiul spital, noul sediu are mult mai multe facilități. Chirurgia cardiacă, cardiologia intervențională și ginecologia sunt numai unele din specialitățile de care pot beneficia pacienții, iar chirurgia obezității reprezintă un obiectiv major al spitalului. Din acest moment, pacienții septici vor dispune de saloane separate.

Fiind unul dintre cele mai complexe spitale private din Brașov, nici dotarea tehnică nu este mai prejos. Spitalul privat dispune de o tehnilogie de ultimă generație începând cu secția de imagistică și până la chirurgia robotică.

Realizarea noului spital multidisciplinar ce are mai multe specialități medicale și chirurgicale s-a bazat pe cei trei piloni ai sănătății: prevenția, diagnosticarea corectă și accesul lărgit la tratament. Pacienții își pot deconta de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate cel puțin o parte din cheltuieli.

Pe viitor, conducerea spitalului dorește să dezvolte un centru de traumatologie sportivă, atât în cursul verii, cât și al iernii.

Comentarii

Ultimă oră