Sari la conținut

A crescut numărul „bolnavilor de sezon” la Brașov

a-crescut-numarul-bolnavilor-de-sezon-la-brasov

  Numărul „bolnavilor de sezon” se apropie de 3.000 de diagnosticări noi într-o săptămână, la Brașov. Cazurile de gripă rămân la un nivel constant, însă a scăzut însă numărul internărilor.


   2.871 de braşoveni au ajuns, în săptămâna 28 ianuarie – 3 februarie 2019, la medic, cu diverse afecţiuni specifice sezonului rece, mai mulţi faţă de săptămâna anterioară, când au fost 2.786 braşoveni bolnavi. Însă, chiar dacă a crescut numărul „bolnavilor de sezon”, a scăzut numărul celor internaţi cu afecţiuni specifice acestui sezon, de la 169, la 145 de persoane internate, atât copii, cât şi adulţi.

Astfel, potrivit datelor centralizate la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Brașov, în săptămâna 28 ianuarie - 3 februarie, 2.205 braşoveni au ajuns la medic cu infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (faţă de 2.154 în săptămâna anterioară), iar 31 (faţă de 29 în săptămâna anterioară) dintre aceştia au fost internaţi, două treimi dintre ei fiind copii cu vârste între 0 şi 14 ani.

De asemenea, 407 braşoveni s-au prezentat la medic cu pneumonie, iar 49 au fost internaţi. În săptămâna anterioară au fost 362 de braşoveni cu pneumonie şi 70 de internaţi.

Totodată, 269 de braşoveni au fost diagnosticaţi clinic, pe baza simptomelor, cu gripă, iar 65 dintre ei au avut nevoie de îngrijiri spitalizate (jumătate dintre ei sunt copii). În săptămâna anterioară, au fost diagnosticaţi cu gripă 270 de braşoveni, iar 70 au fost internaţi.

Comentarii

Ultimă oră