Primele curse pe ruta Brașov – Cristian și retur au fost introduse încă din prima zi a anului.

  Începând cu 1 ianuarie, RATBV asigură serviciul de transport public pe ruta Brașov – Cristian și retur, comuna Cristian fiind prima localitate în care se desfășoară transport metropolitan în județul Brașov.

  În acest sens a fost înființată linia de transport numărul 110, autobuzele circulând între capetele de linie Stadionul Municipal Brașov și cartierul Tineretului Cristian. Prima plecare a avut loc marți, 1 ianuarie 2019, la orele 7.00, din comuna Cristian.

  Traseul de circulație are o lungime totală de 22 de kilometri, capetele de linie stabilite fiind la Stadionul Municipal Brașov și respectiv, strada Nisipului din cartierul Tineretului Cristian. Titlurile de călătorie electronice (cardurile de transport) se pot achiziționa din două puncte de vânzare, unul situat în capătul de linie Stadionul Municipal, iar celălalt în Cristian, pe strada Lungă nr. 94. RATBV a instalat în centrul comunei o cabină de vânzare/încărcare a cardurilor de călătorie. Pe cardurile de călătorie se vor putea încărca atât abonamente pentru Cristian, cât și abonamente pentru Brașov sau „portofele electronice”, opțiune ce permite încărcarea unei anumite sume de bani. Intervalul de valabilitate de la validare este de 50 de minute, fiind permisă continuarea călătoriei în acest interval de timp pe raza municipiului Brașov. Această facilitate este permisă exclusiv pe sensul de deplasare Cristian – Brașov.

  Pentru traseul 110, Brașov – Cristian, nu vor exista bilete pe hârtie și nu se va putea plăti la șofer. Achitarea prețului călătoriei se va face exclusiv prin intermediul cardurilor de călătorie, a căror validare este obligatorie la fiecare urcare într-un mijloc de transport în comun, indiferent dacă este în Brașov sau Cristian sau prin aplicația „24 pay”. Este obligatorie validarea cardului de călătorie chiar dacă este vorba de un abonament, acest lucru permițând RATBV S.A., printre altele, să contureze clar numărul de pasageri din autobuze, în vederea alocării unui număr suficient de autobuze.

    Durata unei călătorii între cele două capete de linie este de 30 de minute, pe fiecare sens de deplasare, astfel că frecvența trecerilor prin stații va fi de 30 sau 60 de minute, în funcție de momentul efectuării cursei (ore de vârf sau în afara orelor de vârf).

    În zilele lucrătoare, în intervalele orare 5.20 – 8.00 și 12.00 – 19.00, autobuzele vor circula la fiecare 30 de minute, iar în restul timpului va circula o mașină pe oră. Sâmbăta și duminica frecvența de circulație va fi de 60 de minute, pe tot parcursul zilei.

  În toate stațiile de pe traseu, dar și pe site-ul societății RATBV S.A., în secțiunea „Trasee și orare” se află afișe cu graficele de circulație.
Prețul unei călătorii pe ruta Cristian – Brașov sau retur va fi de 2,5 lei, cu mențiunea că, odată ajunși în Brașov, călătorii își pot continua călătoria cu alte mijloace de transport ale RATBV S.A., până la epuizarea perioadei de 50 de minute de valabilitate. Pentru continuarea călătoriei după cele 50 de minute este necesară repetarea validării cardului. Potrivit Planului Tarifar, prețul unui abonament lunar personalizat este de 85 de lei/lunar, iar al unuia nenominalizat va fi de 128 de lei.