Sari la conținut

89 de ceferişti au dat în judecată Regionala Braşov

Zeci de instituţii de stat au avut, în anii 2009 şi 2010, procese cu sute de angajaţi, majoritatea litigiilor fiind câştigate de angajaţi, în anumite cazuri litigiile fiind deschise chiar de şefii acestora, potrivit site-ului www.romaniacurata.ro.
SN CFR SA,  în 1.211 procese. Conform statisticii date publicităţii de site-ul www.romaniacurata.ro, în perioada 2009-2010, 36 de instituţii au avut procese intentate de salariaţi şi sindicate, iar 15 agenţii nu au avut litigii în instanţă. Din datele publicate, rezultă că SN CFR SA (datele au fost transmise către ARC de structura centrală şi opt regionale), în perioada analizată, instituţia a avut sau are pe rolul instanţelor 1.211 procese deschise de salariaţi sau sindicate.
Majoritatea proceselor, câştigate de angajaţi. „Litigiile au ca obiect neacordarea unor drepturi băneşti, salarii suplimentare sau prime de Ziua Feroviarului, neacordarea de tichete de masă, trecerea la grupe superioare de muncă, dar şi contestaţii la decizii de sancţionare, desfacerea unor contracte de muncă sau cereri de repunere în funcţii de conducere”, scriu reprezentanţii ARC.
Numărul proceselor diferă de la o regională la alta. Regionala Braşov se află pe locul doi în topul numărului de procese intentate de salariaţi, mai exact 89 de cazuri. Statistica rezultatelor proceselor este favorabilă angajaţilor.

Comentarii

Ultimă oră